DAN IZNANĐENJA U BUNDESLIGI: Majnc razbio Bajern, Pantović srušio Dortmund (VIDEO)

Č. V.

30. 04. 2022. u 18:10

DVA velika iznenađenja desila su se u 32. kolu Bundeslige. Prvak Nemačke, minhenski Bajern izgubio je od Majnca kao gost sa 3:1, dok je Borusija Dortmund na svom terenu poražena od Bohuma - 3:4.

ДАН ИЗНАНЂЕЊА У БУНДЕСЛИГИ: Мајнц разбио Бајерн, Пантовић срушио Дортмунд (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Nisu Bavarci ličili na šampionski tim na ovoj utakmici. Rival je potpuno razbio ekipu Julijana Nagelsmana i potpuno zasluženo stigao do tri boda.

Domaćin je već posle 27 minuta vodio sa 2:0 golovima Burkarta i Nijakatea. Ipak, Bajern je uspeo da smanji rezultat do odlaska na odmor. Mrežu Majnca zatresao je Rober Levandovski, kome je ovo bio 34. pogodak u Bundesligi.

Kada se očekivalo da gosti krenu u juriš, desio se šok za njih. U 57. minutu konačak rezultat utakmice postavio je Bareiro.

Bajern je naravno prvi na tabeli sa 75 bodova, a Majnc zauzima deveto mesto sa 42.

Pravi festival golova viđen je na "Signal Iduna Parku" gde je Bohum slavio protiv "milionera" sa 3:4.

Idealno je počeo meč za goste koji su posle osam minuta vodili sa 0:2, a strelci su bili Polter i Holtman. Treba reći da je asistent kod oba pogotka bio bivši igrač Partizana Takuma Asano.

Dortmund je od tog momenta dodao gas i uspeo je do odlaska na odmor da poravna rezultat, a na početku drugog dela je stigao i do preokreta. Sva tri gola postigao je Erling Haland.

Kada su svi na stadionu očekivali da se domaćin mirno privede utakmicu kraju na scenu je stupio Miloš Pantović. Srbin je najpre u 81. minutu namestio gol Lokadiji, da bi samo četiri minuta kasnije sa bele tačke pogodio, ispostaviće se za pobedu Bohuma.

Dortmund je uprkos porazu ostao na drugom mestu na tabeli sa 63 boda, dok je Bohum 11. sa 39.

 

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna