KOSTIĆ GRABI KA FINALU LIGE EVROPE: Ajntraht pokorio London, Zvezdin dželat pao u Nemačkoj (VIDEO)

Č. V.

28. 04. 2022. u 22:58

FUDBALERI Ajntrahta za koji nastupa srpski igrač Filip Kostić pobedili su Vest Hem u Londonu sa 2:1 u prvoj utakmici polufinala Lige Evrope.

КОСТИЋ ГРАБИ КА ФИНАЛУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Ајнтрахт покорио Лондон, Звездин џелат пао у Немачкој (ВИДЕО)

FOTO: AP

Još 90 minuta je ostalo izabranicima Olivera Glasnera da se domognu meča za trofej, a olakšavajuća okolnost može da im bude ta što će igrati pred svojim navijačima.

Ne postoji navijač kluba iz Nemačke koji ne bi poželeo početak meča kakav je imao Ajntraht u prestonici Engleske. Prošlo je samo 49 sekundi kada je Knauf savladao Alfonsa Areolu i doneo prednost gostima.

Od tog momenta domaćin je mnogo agilnije krenuo ka golu rivala i to se ekipi Dejvida Mojesa brzo isplatilo. Majkl Antonio je u 21. minutu doneo izjednačenje.

Ipak, početak drugog poluvremena je protekao u znaku kluba iz Frankfurta. Daiči Kamada je uspeo da se upiše u strelce u 54. minutu. Isti igrač je mogao da poveća prednost na 3:1, ali lopta je nakon njegovog udarca pogodila stativu, pa je ostalo 2:1, a to je ujedno bio i konačan rezultat utakmice.

Said Benrahma je mogao da donese novo poravnanje ishoda, no njegov pokušaj iz daljine je zaustavila stativa.

Ali, šta se desilo u nadoknadi vremena. Ceo stadion je zanemeo. Bouen je uhvatio makacize, no lopta je pogodila prečku. Bio bi spektakularan pogodak da je lopta otišla samo koji centimetar niže.

Filip Kostić je odigrao ceo meč za goste, iako nije učestvovao kod pogodaka, ponovo je bio bitna karika u igri Ajntrahta.

Revanš u Nemačkoj igra se narednog četvrtka od 21 sat.

U drugoj utakmici večeri Zvezdin dželat, ekipa Rendžersa nije dobro prošla, pošto je poražena od Lajpciga kao gost sa 1:0.

Bio je domaćin bolji rival, ali je terensku inicijativu uspeo da kruniše tek u 85. minutu preko levog beka Anhelinja koji je postigao fantastičan gol.

RADOST Fudbaleri Lajpciga/FOTO: AP

Drugi meč ovih rivala igra se za sedam dana u Glazgovu, a utakmica počinje u 21 sat.

Vrlo lako može da se desi da u meču za trofej vidimo nemački okršaj Lajpcig - Ajntraht.

Finale Lige Evrope je zakazano za 18. maj na stadionu "Ramon Sančez Psihuanu" u Sevilji.

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!