VAR OD POLUFINALA KUPA SRBIJE: Video tehnologija novitet koji doprinosi regularnosti

N. I.

18. 04. 2022. u 21:01

PARTIZAN, Crvena zvezda, Vojvodina i Novi Pazar su se plasirali u polufinale Kupa Srbije i danas u 13 časova će biti održan žreb za ovu fazu takmičenja. Pošto još od četvrtfinala više nema povlašćenih klubova, moguće je da već u polufinalu, 11. maja, vidimo novi večiti derbi.

ВАР ОД ПОЛУФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ: Видео технологија новитет који доприноси регуларности

FOTO: N. I.

Prema saznanjima "Novosti", već u polufinalu će biti omogućena upotreba VAR tehnologije, pošto na sva četiri stadiona postoji mogućnost upotrebe ovog sistema, pošto su u završnici Kupa sva četiri superligaška tima.

Prema propozicijama takmičenja, u Kupu Srbije se ne koristi VAR, upravo zbog činjenice da na terenima niželigaša ne postoje tehnički uslovi za njegovu primenu, ali su u Fudbalskom savezu Srbije iskoristili mogućnost da u završnici upotrebe VAR pošto će on dodatno obezbediti regularnost mečeva.

Dakle, polufinale Kupa Srbije se igra 11. maja (po jedan meč), a propozcije kažu da se u slučaju nerešenog ishoda posle 90 minuta, odmah šutiraju jedanaesterci. Posle izvlačenja takmičarskog para, žrebom će biti određen i domaćin utakmice. Finale je na programu 26. maja.

Zanimljivo je da će danas u prostorijama FSS na Terazijama 3 kuglice da izvlače predstavnici klubova, a direktan TV prenos je obezbeđena na "Areni sport".

U šeširu

C. zvezda

Partizan
Vojvodina
Novi Pazar

BONUS VIDEO: VATRENI VEČITI DERBI: "Delije" i "grobari" koristili pirotehniku kao retko kad

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!