"ILI PUKOVNIK ILI POKOJNIK..." Ivica Iliev: Terzić je bio ovo drugo

M. Blažić

17. 04. 2022. u 20:32

NEMA gola - nema ni radosti. Jednostavna matematika u kojoj su jedan i jedan uvek dva u fudbalu je, takođe, kristalno jasna i precizna. Partizanu je u subotu uveče na stadionu "Rajko Mitić" bila potrebna lopta u mreži Milana Borjana, a ona je izostala i pored boljeg utiska koji je tokom 90 minuta rovovske borbe ostavio tim Aleksandra Stanojevića.

ИЛИ ПУКОВНИК ИЛИ ПОКОЈНИК... Ивица Илиев: Терзић је био ово друго

Foto arhiva VN

Crno-beli su tako i u četvrtom uzastopnom prvenstvenom meču u komšiluku ostali bez golgeterskog učinka, pa je poslednji strelac Partizana u fudbalskom domu Crvene zvezde i dalje Rikardo Gomeš, iz svog prvog mandata u aprilu 2019.

Sportski direktor kluba iz Humske Ivica Iliev, u razgovoru za "Novosti", dan posle nule koja aktuelnom vicešampionu i drugoplasiranom timu na tabeli Superlige više odnosi nego donosi, najviše žali zbog "nenaplaćenog" prvog dela igre.

- Ostali smo bez gola koji smo po svemu zaslužili, jer smo bili bolji, a to se posebno odnosi na prvih 45 minuta. Na prethodnom derbiju smo iz naše greške i prve šanse protivnika primili gol, sada, eto, iz prilike Terzića kakvu ne pamtim da sam u skorije vreme video u utakmicama sa Zvezdom nismo stigli do prednosti. To su situacije kada si ili pukovnik ili pokojnik ili heroj ili tragičar, na našu žalost, Terzić je bio ovo drugo - počeo je analizu propuštene prilike crno-belih za "brejk" Iliev.

Ovosezonski učinak u najvećim utakmicama srpskog fudbala je na strani najvećeg rivala i upravo je taj drugi derbi potpuno promenio sliku na vrhu prvenstvene tabele.

- Mi smo u prvom i trećem okršaju sa Zvezdom bili bolji i to nismo uspeli da naplatimo pobedama, oni su taj drugi rešili u svoju korist i iskoristili neke naše slabosti. Vidim da provejavaju priče kako je ova Zvezda najjača u poslednjih 30 godina, a ako smo mi egal sa njima u derbijima, na tabeli i po učinku u Evropi, onda smo valjda i mi top-ekipa, ali takve teze nigde nema u pričama. Nadam se da ćemo se sresti još jednom u Kupu i unapred se radujem prilici da se ponovo odmerimo.

VUJAČIĆ: NIJE ZAVRŠENO

ŠTOPER Partizana Igor Vujačić nije imao težak posao kao na nekim prethodnim derbijima, a posle utakmice i pored razočaranosti krajnjim ishodom ne krije da optimizam i dalje "stanuje" u crno-beloj svlačionici.

- Ušli smo bolje od njih u utakmicu, sa većom željom, jer smo znali šta nam znači pobeda. Imali smo šanse, nismo ih iskoristili, ostaje žal, ali borićemo se do kraja. Ništa nije završeno, moji saigrači i ja verujemo, sigurno je da ćemo dati sve od sebe da pobedimo u svakoj utakmici do kraja - kategoričan je Vujačić.

Posle subotnjih 90 minuta, Partizan definitivno sudbinu šampionske trke više ne drži u svojim rukama.

- Ako me pitate da li verujem u osvajanje titule odgovor je da, naravno da verujem. Pa, ako je sve rešeno šest kola pre kraja, gde i mi i oni igramo protiv najboljih klubova u ligi, o kakvom takmičenju mi onda uopšte govorimo. Dajte onda da igramo samo derbije tokom sezone, pa da onaj ko ostvari bolji skor bude šampion. Mi verujemo do kraja, borićemo se maksimalno u svakoj utakmici, to je nešto što nam niko ne može oduzeti.

Foto arhiva VN

 

Na kraju priče o derbiju i svemu onome što je bilo i što sledi sportski direktor je želeo da opovrgne još jednu priču koja je postala svakodnevica u srpskoj fudbalskoj javnosti.

- Potencira se priča da igramo slabije, da smo imali slabije dane. Istina je da smo imali kikseve, ali kad se pogleda učinak u tim utakmicama praktično u svakoj smo bilo bolji i zaslužili pobedu. Protiv Proletera smo stvarali šanse i nismo realizovali penal, protiv Napretka isto tako i oštećeni smo za najstrožu kaznu. U meču sa Čukaričkim smo bili bolji, uz to oštećeni za klasičan crveni karton. Svakako idemo dalje uzdignute glave i sa verom da može da se ponovi priča od pre pet godina - zaključio je Iliev.

Bonus video: Dolazak navijača na večiti derbi

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri