SRPSKI ŠOU! Dušan Tadić video da Ajaks gubi od autsajdera, a onda... (VIDEO)

D. N.

09. 04. 2022. u 21:59

DUŠAN Tadić je sa dva poteza obeležio novi, veoma važan trijumf Ajaksa.

СРПСКИ ШОУ! Душан Тадић видео да Ајакс губи од аутсајдера, а онда... (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, a i amsterdamskih "kopljanika", vodio je svoju ekipu do nove pobede u holandskom šampionatu, i to posle preokreta.

Ajaks je, naime, pred svojom publikom najpre gubio od pretposlednje Sparte iz Roterdama, usled velike greške odbrane domaćih u 33. minutu, što je iskoristio De Kamps...

... a Tadiću se poraz od autsajdera, i to u završnici borbe za šampionsku titulu, uopšte nije svideo.

Zato je uzeo stvari u svoje ruke.

Prvo je, vrlo lukavo, umakao pažnji odbrane rivala u 49. minutu, dobio pravovremeno loptu iz auta, pa idealno uposlio Klasena za 1:1.

Asistirao je tada kolegi, a potom i "sebi".

Naime, u 62. minutu je izveo slobodnjak koji je jedan od suparničkih igrača zaustavio rukom, pa je sudija, uz VAR-pomoć, pokazao na belu tačku, a Dušan Tadić je dobro izveo jedanaesterac i doveo Ajaks u vođstvo.

Time je postavio i konačan rezultat, koji je mogao da bude i drugačiji da Halerov pogodak za 3:1 nije ponište, a i da je autsajder iskoristio jednu od dve sjajne šanse, za šta je "kriv" golman Ajaksa, Andre Onana.

Dušan Tadić - statistika

U ovoj sezoni je kapiten "orlova" stigao do 17 asistencija u holandskom prvenstvu, a gol koji je dao Sparti bio je njegov 12. u aktuelnom šampionatu.

U njemu, Ajaks je prvi sa 72 boda, pet više od drugoplasiranog PSV-a koji je odigrao utakmicu manje. Sparta je ostala pretposlednja, 17, sa 22.

 

BONUS VIDEO: Kad su navijači Rendžersa u koloni autobusa krenuli kroz Beograd na Marakanu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)