SRPSKA TURBO VRTEŠKA: Superligaši i tokom ove sezone menjaju trenere kao na traci

M. BLAŽIĆ

23. 03. 2022. u 22:08

DOLAZAK Zorana Milinkovića na klupu Napretka umesto Ivana Stefanovića predstavlja nastavak nestvarnog niza u srpskom fudbalu, koji se trenutno nalazi na "koti 21" kada su u pitanju smene na klupama superligaša.

СРПСКА ТУРБО ВРТЕШКА: Суперлигаши и током ове сезоне мењају тренере као на траци

FOTO: M. Vukadinović

Najpoznatija evropska trenerska vrteška u Evropi je i u ovoj sezoni "ispunila očekivanja" pošto prosečni mandat stručnjaka u elitnom rangu traje 188 dana. U poslednjih mesec dana su tako nove trenere dobili Spartak, Novi Pazar, Vojvodina i Napredak.

SMENA SMENU STIŽE

C. ZVEZDA: Dejan Stanković

PARTIZAN: Aleksandar Stanojević
ČUKARIČKI: Dušan Đorđević, Saša Ilić
RADNIČKI N.: Nenad Lalatović, Aleksandar Stanković, Radomir Koković, Radoslav Batak
TSC: Mladen Krstajić, Mirko Jovanović, Žarko Lazetić
VOŽDOVAC: Predrag Rogan, Aleksandar Linta
VOJVODINA: Slavoljub Đorđević, Dragan Radojičić
NAPREDAK: Milan Đuričić, Ivan Stefanović, Zoran Milinković
RADNIK: Igor Bondžulić, Dušan Đorđević
KOLUBARA: Dejan Đurđević
MLADOST: Ivan Stefanović, Dragomir Žunić
SPARTAK: Vladimir Buač, Vladimir Gaćinović, Nebojša Vučković
PROLETER: Branko Žigić, Dušan Bajić
RADNIČKI K.: Vladimir Radenković, Zoran Milinković, Nenad Lalatović
METALAC: Žarko Lazetić, Milija Žižić
NOVI PAZar: Milan Milanović, Kenan Kolašinac, Dragan Radojičić, Tomislav Sivić
- Superliga 2021/2022.

Neslavni rekorderi su Novi Pazar i Radnički iz Niša, čiji aktuelni treneri mogu da se pohvale ili požale, zavisno iz kog se ugla gleda, da su četvrti u sezoni kojima je ukazano poverenje. Radnički iz Niša je najavio visoke domete sa Nenadom Lalatovićem, koji zbog ponude iz Saudijske Arabije nije ni "zakačio" ozbiljan rad. Superligaške borbe je započeo Aleksandar Stanković, zamenio ga je Radomir Koković, koji je "preživeo" dva prvenstvena kola, a Radoslav Batak je u septembru drugi put u karijeri preuzeo kormilo Nišlija.

Pazarci su "trošili" trenere na sličan način, pa je Milan Milanović startovao, da bi ustupio mesto Kenanu Kolašincu, a onda ga je nasledio Dragan Radojičić. Tomislav Sivić je četvrto, da li i poslednje rešenje pokazaće utakmice pred nama.

U grupi klubova na čijem platnom spisku su bila trojica stručnjaka nalaze se Spartak, TSC, Napredak i Radnički 1923. Jednu smenu su napravili Čukarički, Voždovac, Radnik, Vojvodina, Mladost, Proleter i Metalac. Tako se došlo do frapantnog podatka da su poverenje poslodavaca sa početka sezone opravdala samo trojica od ukupno 16, Dejan Stanković u Crvenoj zvezdi, Aleksandar Stanojević u Partizanu i Dejan Đurđević u Kolubari.

Do kraja superligaške trke su ostala još dva kola u ligi i sedam u plej-ofu i plej-autu. Jasno je da bi malo ko gurnuo "ruku u vatru" da je Zoran Milinković poslednje novo lice na klupi nekog od srpskih superligaša.

Najduži staž - Stanković

REKORDER po vremenu provedenom na klupi nekog superligaškog kluba, a da je pritom i dalje na istoj poziciji je šef struke crveno-belih Dejan Stanković. Legendarni fudbaler se svog prvog samostalnog trenerskog posla prihvatio 21. decembra 2019. Iza njega po "dužini trajanja" je trener Partizana Aleksandar Stanojević koji je 1. septembra 2020. na klupi crno-belih nasledio Sava Miloševića.

BONUS VIDEO: Gol Rikarda za preokret rezultata

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!