POGREŠIO SAM SA LUKOM... Karlo Ančeloti priznao grešku - "Obilo nam se o glavu"

Novosti online

21. 03. 2022. u 09:41

KARLO Ančeloti je preuzeo krivicu za poraz od Barselone u "El klasiku", u kome su Katalonci na Santjago Bernabeu skinuli krunu sa glave "kralja" i slavili 4:0.

ПОГРЕШИО САМ СА ЛУКОМ... Карло Анчелоти признао грешку - Обило нам се о главу

FOTO: EPA

Nakon duela 29. kola Primere trener domaćih Karlo Ančeloti preuzeo je krivicu.

- Bili smo neprepoznatljivi, sve je otišlo u pogrešnom smeru. Rekao sam igračima da je to moja krivica. Igrali smo veoma loše i pristup nam je bio veoma loš. Pogrešio sam u pripremi utakmice. To mi se može dogoditi jednom, dva puta, inače nisam kriv - izjavio je Ančeloti novinarima nakon katastrofe.

Posebno je u jednome pogrešio...

- Luka Modrić je meč počeo kao napadač, lažna devetka, jer smo upravo tamo, visoko u Barsinoj polovini, želeli da imamo dublje loptu. Nažalost, nije nam uspelo. Plan nam je bio da kontrolišemo loptu više od suparnika te da ga pritiskamo visoko, ali nakon prvog gola Barselone pokazalo se da nam se plan nije ispunio i suparnici su nam napravili štetu.

FOTO: Tanjug/AP

Real je propustio priliku da se učvrsti na prvom mestu na tabeli, ostao je na devet bodova ispred Sevilje i 12 od Barse, koja ima meč manje.

- Barselona je igrala bolje i zasluženo pobedila, ali ovaj poraz nas neće potopiti. Moramo gledati napred i pronaći ravnotežu. Ne zaboravite da smo devet kola pre kraja prvenstva vodeći s devet bodova prednosti. Dobro je što dolazi pauza zbog utakmica reprezentacija i mislim da nam ovaj poraz neće uticati na raspoloženje - zaključio je Ančeloti.

Screenshot / RSI

Luka Jović je i ovaj meč gledao sa klupe. Real posle reprezentativne pauze gostuje Selti Vigo, a potom ga očekuje dvomeč četvrtfinala Lige šampiona protiv branioca titule Čelsija 6. i 12. aprila.

BONUS VIDEO: Moćna koreografija „delija“ pred Rendžers

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)