ZVEZDA NOSILAC DO KRAJA KVALIFIKACIJA: Istorijski uspeh crveno-belih i srpskog fudbala, ovo su potencijalni rivali šampiona Srbije

Novosti online

18. 03. 2022. u 09:35

FUDBALERI Crvene zvezde oprostili su se od evropske scene za ovu sezonu, ali su pobedom nad Rendžersom obezbedili važne bodove za klupski i nacionalni koeficijent, a time i lakše protivnike na putu do grupne faze evro-kupova naredne sezone, pa i one iza kada ćemo imati dve ekipe u LŠ, ali će jedna morati u kvalifikacije.

ЗВЕЗДА НОСИЛАЦ ДО КРАЈА КВАЛИФИКАЦИЈА: Историјски успех црвено-белих и српског фудбала, ово су потенцијални ривали шампиона Србије

Č. Vuković

Crveno-beli su sa 46.000 bodova obezbedili 34. poziciju na UEFA listi, što će im potencijalno na leto doneti status nosioca u svim kvalifikacionim rundama za ulazak u Ligu šampiona ako osvoji titulu.

To je omogućio Kopenhagen koji je ispao i ne može više da pretekne crveno-bele, kojima bi odgovaralo i da praška Slavija ne osvoji titulu u Češkoj, a slavisti trenutno zaostaju tri boda za Viktorijom iz Plzenja.

U zavisnosti od situacije sa ruskim klubovima, postoji mogućnost da Zvezda kvalifikacije počne od trećeg kola, čime bi imala zagarantovano mesto u Ligi konferencija. Ukoliko ruski timovi budu u šeširima za leto, crveno-beli bi put ka grupnoj fazi krenuli iz drugog kola. Sve ovo, naravno, u slučaju da Zvezda odbrani titulu šampiona Srbije.

OVO SU ZVEZDINI POTENCIJALNI RIVALI

Na osnovu trenutne situacije u šampionatima, a naravno da dosta toga može da se promeni, Zvezdini rivali mogli bi da budu: Bodo Glimt, Maribor, Slovan Bratislava, Helsinki, Žalgiris, Cirih, TNS, Diderlanž i Makabi iz Haife. Kao nosilac u trećem kolu, ekipa trenera Dejana Stankovića bi mogla da igra protiv timova kao što su: Malme, Ludogorec, Šerif, Kluž, Apolon i Ferencvaroš, dok bi u plej-ofu potencijalni rivali bili Kopenhagen, Plzenj, Karabag i Trabzon.

Šahtjor iz Donjecka, Dinamo Zagreb, Zvezda i Olimpijakos su četiri nosioca, s tim što bi Grci išli ispod i bili bi potencijalni rival srpskog šampiona ukoliko Slavija bude prvak. Češki klub ima 51.000 bodova i išao bi ispred Dinama.

Zvezda i Partizan, a pogotovo crveno-beli, su dosta postigli poslednjih godina i ove sezone. Srbija će u sezoni 2023/24. imati dva predstavnika u Ligi šampiona i šampion će najverovatnije ići direktno u grupnu fazu, što donosi i ogromnu novčanu zaradu.

BONUS VIDEO - Koreografija Delija pred Rendžers

FUDBALERI Crvene zvezde oprostili su se od evropske scene za ovu sezonu, ali su pobedom nad Rendžersom obezbedili važne bodove za klupski i nacionalni koeficijent time i lakše protivnike na putu do grupne faze evro-kupova naredne sezone, pa i one iza kada ćemo imati dve ekipe u LŠ, ali će jedna morati u kvalifikacije.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)