JEZIVO: Huligani iz Splita oteli dvojicu navijača Dinama iz Zagreba

Novosti online

12. 03. 2022. u 16:31

PRED veliki derbi hrvatskog fudbala, u kome se ove subote sastaju Hajduk Split i Dinamo Zagreb, došlo je do strašne scene u gradu koji je domaćin ove utakmice.

ЈЕЗИВО: Хулигани из Сплита отели двојицу навијача Динама из Загреба

Foto: Jutjub Printskrin

Naime, kako javlja "Dalmacija danas", splitski navijači oteli su dvojicu navijača zagrebačkog kluba.

"U poslednjih nekoliko sati na društvenim mrežama se deli vrlo uznemirujući video zapis. Naime, iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora saznali smo da su danas na području Splita 'oteta' dvojica navijača Dinama.

Mučni prizori i nasilje


Osim toga, doznali smo da su muškarci pripadnici navijačke skupine Bed Blu Bojs, a gde su tačno snimljeni mučni prizori u ovim trenucima nije poznato.

Iz video zapisa koji kruži društvenim mrežama ne može se sa sigurnošću utvrditi gde se odvio ovaj nemili događaj, no naš izvor tvrdi (podaci poznati redakciji) da se sve odvijalo u splitskoj Radunici.

"Ja navijam za Hajduk, a on navija za Dinamo"

Na video zapisu (koji je u posedu naše redakcije) vidljivo je da su se najverovatnije pripadnici navijačkih grupa verbalno prepirali, a na kraju je došlo i do fizičkog nasrtaja i nasilja nad dvojicom mlađih momaka.

- On ti ide na utakmice. Ja navijam za Hajduk, a on navija za Dinamo, čuje se na snimku nakon čega je došlo do nasilja, odnosno do šamaranja dvojice momaka.

- Šta je? Izvadi ruke iz džepa. Smeće..., govorio je muški glas dok je udarao mlađe muškarce.


Jedna osoba je uhapšena, za drugom se traga


Na pitanje upućeno Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, potvrđene su ove tvrdnje:

- Obaveštavamo vas da raspolažemo informacijama o događaju sa snimka koji se dogodio danas oko 17 sati i 30 minuta na području Radunice u Splitu. Naime, policijski službenici su u blizini mesta događaja malo pre 19 sati zatekli oštećene osobe. Primljena je prijava. Na okolnosti događaja odmah smo započeli s intenzivnim kriminalističkim istraživanjem, te je ubrzo jedna osoba koja se dovodi u vezu s događajem pronađena i dovedena u službene prostorije policije, dok za drugim saučesnicima tragamo, rekli su za Dalmaciju Danas iz PU splitsko-dalmatinske", navodi ovaj medij.

Utakmica Hajduk Split - Dinamo Zagreb igra se od 18 časova, a dan pred najveći derbi hrvatskog fudbala, zagrebački navijači su splitsku rivu "obojili u svoju boju" - plavim dimnim bombama.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)