"SAOSEĆAM SA RUSKIM SPORTISTIMA" Zoran Bambi Tošić, nekadašnja zvezda moskovskog CSKA

B. Grujić

10. 03. 2022. u 22:22

NEKADAŠNjI reprezentativac Srbije i trenutno fudbaler kazahstanskog Tobola, Zrenjaninac Zoran Bambi Tošić, za sportski dodatak "Večernjih novosti", manirom humaniste i sportiste uvek otvorenog srca, ističe svoje jasno ubeđenje da sport uvek mora da je iznad svih barijera i nevolja koje pogađaju svet.

САОСЕЋАМ СА РУСКИМ СПОРТИСТИМА Зоран Бамби Тошић, некадашња звезда московског ЦСКА

FOTO: Privatna arhiva

 - Sportista sam i fudbaler, pritom potpuno apolitičan i bezželje da se komentarom mešam u bilo kakve aktuelne političke probleme i sukob dve države - napominje virtuozni vezni fudbaler, koji je više sezona nastupao za moskovski CSKA.

- Tako sam odmalena vaspitan i uvek ću se zalagati za prava sportista i nas fudbalera i ubeđen sam da sport mora biti iznad svih, pa evo sada i ratnih sukoba u Ukrajini. Ukinuti sportisti pravo da se bori, takmiči i raduje trijumfu svakako da nije nimalo prijatno.

Tošić kaže da je slušao priče starijih fudbalera kako je njima bilo kada zbog sankcija tadašnjoj Jugoslaviji nisu mogli da učestvuju na Evropskom prvenstvu 1992. godine.

- Taj osećaj nisam lično doživeo, ali mogu da zamislim nelagodnost. I nije ni dobro previše davati izjave, jer se svaka izgovorena reč može pogrešno protumačiti, staviti u nekakav neželjeni kontekst.

Igrali ste za crveno-plave iz Moskve?

- Naravno da mi je bilo lepo u Moskvi, CSKA je klub svetle tradicije i saosećam sa mukom sportista iz Rusije, kojoj su uvedene sankcije, koje se, eto, tiču i sporta, a naše je da nastavimo da treniramo i nadamo se da će doći dan kada će sve proći i sport biti na pijedestalu svih ljudskih radosti i zadovoljstava, punih stadiona i istinske podrške svih koji vole sport i raduju se svakom uspehu - poručuje iz Kazahstana Zoran Tošić.

BONUS VIDEO - Prva među deset izuzetnih žena Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)