ŠEVČENKO NA IVICI SUZA: Mama i sestra su mi u Kijevu (VIDEO)

Novosti online

03. 03. 2022. u 15:38

FUDBALSKA legenda Andrej Ševčenko apelovao je na mir u Ukrajini.

ШЕВЧЕНКО НА ИВИЦИ СУЗА: Мама и сестра су ми у Кијеву (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin/Tviter/Skysportnews

Zvezda Milana i doskorašnji selektor Ukrajine u intervjuu za Skaj Sport govorio je o stanju u zemlji. Istakao je da je potrebno što pre zaustaviti vojnu intervenciju.

- Pričao sam sa mojim roditeljima, razgovarao sam sa majkom i rekao joj da jako želim da se vratim, ali moja osećanja su sada ovde, da pričam o tome šta se dešava, o pravoj tragediji ukrajinskog naroda sa kojom se suočava ovog momenta. Moja razmišljanja su da pokušam da doprem do ljudi da razumeju situaciju, ljudsku stranu priče sa kojom se suočavamo. Pokušao sam da razgovaram sa dobrotvornim fondacijama, da skupimo novac i pomognemo ukrajinskom društvu tamo, rekao je Ševčenko i dodao:

- Moramo da zaustavimo ovaj rat, moramo da nađemo način da ga zaustavimo. Imamo izbeglice, treba nam humanitarna pomoć, medicinska podrška, hrana... Mislim da odavde mogu mnogo toga da uradim, i uradiću.

- Pokušao sam da ubedim moju porodicu da izbegne, pričali smo više puta, ali odgovor je ne. Oni žele da ostanu. To je ukrajinski duh - poručio je Ševčenko.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024