NA TERENU 92 MILIONA EVRA: Fudbaleri Zvezde vredniji od večitog rivala, a evo koji igrač crveno-belih je najskuplji

Đorđe Samoilović

27. 02. 2022. u 09:50

KADA večeras Srđan Jovanović oko 18 časova dune u pištaljku i lopta se zakotrlja na stadionu "Rajko Mitić" prestaće da važe sva pravila i fudbalski zakoni.

НА ТЕРЕНУ 92 МИЛИОНА ЕВРА:  Фудбалери Звезде вреднији од вечитог ривала, а ево који играч црвено-белих је најскупљи

FOTO: M. Vukadinović

Crvena zvezda i Partizan, ispisaće 166. poglavlje višedecenijskog prvenstvenog rivalstva. A njega će najpre "zabeležiti" igrači na terenu, pa je uvek pred okršaj "večitih" beogradskih rivala zanimiljivo videti kako se oni kotiraju na fudbalskom tržištu.

Naravno, teško da će cena igrača imati neki presudan faktor u utakmici gde presuđuju detalji, trenutak inspiracije, ili strpljivo sačekana greška protivnika. A prema podacima sajta "Transfermarkt", koji se u fudbalskom svetu uzima kao najrelevantniji izvor vrednosti igrača, koji doduše ne bude uvek precizan, Zvezdin tim je procenjen na 51,3 miliona, dok je Partizanov sastav deset miliona jeftiniji - 41,1.

Pojedinac iz tabora oba večita rivala, koji je po "Transfermarktovom" algoritmu zavredio najveću cenu je Mirko Ivanić, za kojeg bi zainteresovani klubovi morali da izdvoje sedam miliona evra. Odmah iza kreativca crveno-belih je njegov saborac sa kojim gaji neverovatnu hemiju na terenu - Aleksandar Katai (4,5), drugi najvredniji pojedinac na zajedničkoj listi najskupljih igrača večitih, a samim tim i drugi Zvezdin as na pomenutom spisku.

Treću poziciju dele štoper crveno-belih Aleksandar Dragović i mladi ofanzivac Partizana Nemanja Jović, kojima je kraj imena zalepljena cifra od četiri miliona evra. Dragović, iako je zašao u četvrtu deceniju života, i dalje pleni kvalitetom i zbog toga je sa razlogom visoko kotiran na ovoj listi, dok je Jović novi biser iz Zemunela, od kojeg se tek očekuje da eksplodira i postane još jedan blistav izdanak crno-bele škole fudbala.

Visoku cenu drži Saša Zdjelar (3,5), ratnik kluba iz Humske i vezivno tkivo lidera domaćeg prvenstva, koji je imao i ogroman doprinos u evropskim akcijama crno-belih. Zanimljivo, Rikardo Gomeš, najefikasniji igrač domaćeg fudbala, procenjen je na tri miliona, baš kao i njegov kolega iz Partizana Igor Vujačić, pouzdani štoper.

BONUS VIDEO - GROBARI I DELIJE ZAJEDNO PEVAJU "MARŠ NA DRINU"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...