"DUŠANE, PRESTANI TO DA IM RADIŠ!" Vlahović ih poslagao kao Piksi Špance, a drugi gol je priča za sebe! (VIDEO)

D. N.

26. 02. 2022. u 19:11

DUŠAN Vlahović je dao gol na debiju za Juventus u Seriji A, pa ove sedmice i na debiju u Ligi šampiona, a u subotu je ponovo raspametio navijače torinskog giganta. Najpre zbog sjajnog prvog pogotka, ali se na tome nije zaustavio.

ДУШАНЕ, ПРЕСТАНИ ТО ДА ИМ РАДИШ! Влаховић их послагао као Пикси Шпанце, а други гол је прича за себе! (ВИДЕО)

Tanjug/AP

U svom četvrtom nastupu za "staru damu" u šampionatu Italije, srpski golgeter je postigao drugi prvenstveni gol od transfera iz Fiorentine.

Ali, kakav je samo to bio pogodak protiv Empolija za vođstvo od 2:1, njegov prvi na ovom meču...

Juve je najpre brzo izgubio početnu prednost, Kinov pogodak iz 32. minuta, na asistenciju Rabioa, "anulirao" je Zurkovski u 40, ali je onda u sudijskoj nadoknadi vremena na scenu stupio mladi srpski as.

Dušan Vlahović je strpljivo čekao da ga Kvadrado proigra u kontanapadu, a svojom kretnjom, prilično blizu pomenutog saigrača, "naterao" je deo defanzivaca rivala da se drži podalje. A kada je naš golgeter dobio loptu, maestralno se oslobodio dvojice suparnika koji su potrčali ka njemu.

Levom nogom je primio loptu od Kvadrada, podigao desnu kao da će da šutira, a tim "lažnjakom", kao Dragan Stojković Piksi na Mundijalu 1990. protiv Španije, potpuno je zbunio rivale.

I to toliko, da su se zabili jedan u drugog golman Guljelmo Vikario i njegov kolega iz odbrane, albanski internacionalac Adrijan Ismajli. Obojica su htela da spreče Vlahovićev "već viđen šut", a tek kada su oni bili na tlu, Dušan je namestio loptu gde je želeo i poslao je u nebranjeni deo mreže:

- Prestani to da im radiš, Vlahoviću, glasio je jedan od komentara oduševljenih ljubitelja fudbala posle majstorije našeg reprezentativca.

Ali, nije hteo Dušan to da "sluša".

U 66. minutu mu je u kontri lopta dodata malo iza mesta gde ju je želeo, ali je i pored toga savršenim prijemom sebi omogućio da se stušti ka golu, a onda divnim lobom doneo 3:1 "staroj dami":

Juventus je potom uzdrman u 76. minutu, kada je La Mantija smanjio zaostatak Empolija na gol razlike, a minut kasnije se na povredu požalio jedan od najboljih defanzivaca torinskog kluba, Matijs de Liht. Ipak, izdržao je i odbrambeni igrač, i ostatak Juvea, pa je ostvarena pobeda od 3:2.

Dušan Vlahović i Juventus - statistika

Mladi Srbin trenutno je sa 20 pogodaka na prvom mestu kada su u pitanju najbolji strelci italijanskog šampionata, jer je na ovoj utakmici sa čelne pozicije smenio vođu Lacija, Ćiru Imobilea koji je postigao 19.

Od tih 20 golova u "ligama petice" (Italija, Španija, Engleska, Nemačka, Francuska) više je u prvenstvu, u sezoni 2021/2022, dao samo špic Bajerna, Robert Levandovski - 28, a 20 je, poput Vlahovića, postigao napadač Bajera, Patrik Šik.

Tabela Serije A

Juventus je pred ovaj meč bio četvrti na tabeli Serija A sa 47 boda, a Empoli 13 sa 31.

Pobeda "stare dame" donela joj je učvršćivanje na četvrtoj poziciji, poslednjoj koja vodi u Ligu šampiona, gde bi rado Atalanta koja ima 44, ali i dva meča manje.

Na vrhu tabele Serije A su Milan (57), Inter (55), i Napoli (54).

 

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati