O GOLČINI DANKA LAZOVIĆA PRIČAĆE EVROPA: Veliki fudbalski spektakl na Miljakovcu (VIDEO/FOTO)

Novosti online

26. 02. 2022. u 21:07

DANAS je odigran jedinstven humanitarni meč u Beogradu, na stadionu Rakovice, u kojem su se sastale ekipe Miljakovca i Fairanta iz Krakova.

О ГОЛЧИНИ ДАНКА ЛАЗОВИЋА ПРИЧАЋЕ ЕВРОПА: Велики фудбалски спектакл на Миљаковцу (ВИДЕО/ФОТО)

FK Miljakovac

Duel između srpskog i poljskog niželigaša bio je posvećen borbi za lečenje Radovana Radakovića, legendarnog golmana koji boluje od difuznog karcinoma želuca.

Ni loše vreme nije moglo da pokvari prvi, istorijski, susret jedne srpske ekipe iz nižih liga sa inostranim klubom, te je tako na tribinima bilo oko 500 ljudi koji su na ovaj način dali podršku humanitarnoj akciji i promociji pravog fudbala i pravih vrednosti.

Za ekipu Miljakovca na ovom meču su nastupali nekadašnji proslavljeni fudbaleri Danko Lazović i Miroslav Radović. Radović je takođe na molbu gostiju iz Poljske obukao i dres Fairanta i tako im učinio veliku čast kao legenda Poljskog fudbala.

FK Miljakovac

Na terenu je viđen izuzetno uzbudljiv meč koga se ne bi postideli ni klubovi iz mnogo viših rangova takmičenja nego što je „beton liga“. Povod za odigravanje utakmice i sama atmosfera na stadionu insipirisale su fudbalere obe ekipe da pruže svoj maksimum, tako da su gledaoci uživali u sjajnoj fudbalskoj predstavi u kišnoj Rakovici.

Rezultat na kraju meča bio je 3:2 za ekipu Miljakovca, a opštu euforiju na stadionu izazvao je baš pogodak koji je za ekipu Miljakovca postigao Danko Lazović u 5. minutu meča lobom sa 30 metara i tako „otvorio“ mrežu gostiju. 

FK Miljakovac

U strelce su se još upisali Manić i Nešić, dok je golove za ekipu Fairanta postigli Batko i Cajka.

Uz donacije fudbalera koji su nastupali na meču kao i gledalaca danas su na stadionu Rakovice prikupljena značajna su sredstva za lečenje legendarnog Radovana Radakovića koji je prisustvovao meču.

Startna postava Fairanta: Borovski, Vojcik, Cierniak, Skvira Siuda Kava, Kolovski, Cajka, Batko, Michaluk, Miščuk.

Startna postava Miljakovca: Januzi, Manić, Simić, Milojević, S. Dimitrov, A. Dimitrov, Ranković, Petković, Tanasković, Radović, Lazović.

BONUS VIDEO: RENDžERS JE NAŠ STARI DUŽNIK: Reakcija Mitra Mrkele na žreb

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024