FEJENORD NA SKENERU ŽELJKA PETROVIĆA: Najveća snaga tima je odličan kolektiv

M. Blažić

26. 02. 2022. u 10:00

ODLIČNI su, imaju sjajan tim, još bolje navijače, ali svakako nisu nepobedivi. Tako posle žreba osmine finala Lige konferencija rezonuje Željko Petrović, koji je u dva navrata obavljao ulogu pomoćnika u klubu iz Roterdama, i veoma dobro zna šta crno-bele očekuje u martovskom evropskom dvomeču.

ФЕЈЕНОРД НА СКЕНЕРУ ЖЕЉКА ПЕТРОВИЋА: Највећа снага тима је одличан колектив

FOTO: EPA

- Super par. Partizan dolazi u lep grad, na fenomenalan stadion. Ogroman je uspeh Partizana što su došli tu gde jesu. Imaju lepu priču sa Stanojevićem, odlično stoje u ligi što mi je posebno drago, jer Zvezda i oni, jedni druge konstantno teraju da budu bolji, a to se odražava i na sjajne rezultate u Evropi - počeo je priču Petrović, nekadašnji reprezentativac SFRJ.

Osvajač Kupa šampiona iz 1970, dvostruki pobednik Kupa UEFA i petnaestostruki šampion Holandije je daleko od najslavnijih dana, ali treće mesto u prvenstvu iza Ajaksa i PSV ukazuje da trenutni kvalitet nikako ne može da se nađe pod lupom.

- To je radnički klub iz lučkog grada sa fantastičnom publikom. Navijači ih guraju, daju im snagu, definitivno su segment koji ima veliki značaj i uticaj na dobre rezultate Fejenorda. Stadion je uvek krcat bez obzira na plasman na tabeli. Za Ajaks navija elita, PSV je nešto mirniji, a ovo je baš pravi radnički klub.

Po Petrovićevim rečima, način na koji Fejenord igra je prilično neprijatan za svakog rivala.

- Sigurno je da crno-bele u Roterdamu čeka pun stadion. Trener Arne Slot je radio u AZ Alkmaru, igraju visoko, sa jakim presingom. Najbolji pojedinac je Sinistera, koji igra fantastično posle jednogodišnje pauze zbog povrede. Najveća njihova snaga je odličan kolektiv. Za Partizan će nesumnjivo veliki hendikep biti izostanak Rikarda, ali je i mladi Milovanović koji će ga zameniti u Beogradu veoma dobar.

"Stanojević sve radi kako treba"

Pohvale Holanđanima, pa lepe reči na račun dostignuća Partizana ove sezone na međunarodnoj sceni.

- Imam samo reči hvale za Stanojevića, sve radi kako treba, ne glumi žargonski rečeno mangupa, ima autoritet i znanje što je izuzetno važno. Na raspolaganju ima dosta finih, mladih igrača i sa njima se radi strpljivo. Jasno je da ne možete svake godine da izbacujete novog Mijatovića ili Mitrovića. Strpljivo ide korak po korak i to daje fenomenalne rezultate. Daj, bože, da srpski klupski fudbal u Evropi bude svake godine kao ove - zaključio je Petrović.

NE POBEĐUJE BUDžET

TIM Fejenorda je trostruko vredniji od Partizanovog (124.000.000 - 41.000.000), ali po rečima Petrovića to neće igrati značajniju ulogu.

- Fejenord ima veći budžet, ali to ne pobeđuje uvek. Partizan je napravio izuzetan posao dolaskom u ovu fazu takmičenja, nema šta da izgubi i ono što je sigurno je da su pred nama dve veoma zanimljive utakmice - kaže Petrović.

BONUS VIDEO: Na meču Partizan - Sparta jedva ubedili navijača Sparte da se skloni sa ograde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)