SRAMOTA: Međunarodni olimpijski komitet hoće da "obriše" Rusiju, kompletno!

Novosti online

25. 02. 2022. u 21:15

RUSIJA se, zbog sukoba sa Ukrajinom, našla na velikom sportskom udaru.

СРАМОТА: Међународни олимпијски комитет хоће да обрише Русију, комплетно!

Ukrajinci "precrtali" Rusiju / Foto AP

Najnovije vesti na tu temu, a bilo ih je u ovom danu (od odluke Evrolige da sankcioniše ni krive ni dužne ruske klubove, do jednostranog prekidanja sponzorskih odnosa sa Aeroflotom od strane Mančester junajteda), stižu iz Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).


Naime, pozivajući se na tradiciju "olimpijskog primirja", kada su još u Staroj Grčkoj ratovi prestajali dok su se održavale Olimpijske igre, Izvršni odbor MOK-a danas je pozvao sve sportske organizacije da kazne Rusiju i to na dosad nezabeležen način.


Međunarodni olimpijski komitet traži da se na svim međunarodnim takmičenjima zabrani isticanje ruske zastave i intoniranje ruske himne, ali da se isto tako sankcioniše u Belorusija, te da se sva međunarodna takmičenja izmeste iz pomenutih država.


- Pozivamo sve sportske organizacije da izmeste takmičenja iz Rusije i Belorusije jer su prekršile olimpijsko primirje (koje bi trebalo da traje sedam dana pre početka Olimpijskih igara, do sedam dana po završetku Paraolimpijskih igara, koje se okončavaju 13. marta 2022, prim. prev.). Uz to, Izvršni odbor MOK-a apleuje da se ni ruska ni beloruska zastava ne vijori na sportskim događajima, niti da se u tim prilikama intoniraju himnepomenutih država. Ovo se odnosi na one sportove na kojima se ne primenjuju već postojeće sankcije koje je Rusiji izrekla Svetska anti-doping agencija, navodi se u saopštenju Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju