OVO JE IZNERVIRALO HRVATE: Sedam klubova je pomoglo da Srbija udvostruči broj timova u Ligi šampiona

Novosti online

19. 02. 2022. u 15:38

PARTIZAN je pobedom protiv Sparte u Pragu (0:1) doneo važne bodove na UEFA listi srpskom fudbalu. Uspeh naših klubova prati se i u komšiliku, tačnije u Hrvatskoj.

ОВО ЈЕ ИЗНЕРВИРАЛО ХРВАТЕ: Седам клубова је помогло да Србија удвостручи број тимова у Лиги шампиона

Foto: M. Vukadinović

Trijumfom crno-belih u prestonici Češke postalo je gotovo izvesno da će Srbija u sezoni 2023/2024 imati dva predstavnika u Ligi šampiona.

Teorija je još ostala Belgijancima da prestignu Srbiju koja se nalazi na poziciji 11 zahvaljujući odličnim rezultatima Crvene zvezde i Partizana, a zanimljive su reakcije medija u Hrvatskoj, državi sa kojom se Srbija donedavno "borila" za 15. mesto na UEFA listi.

Novinar koji je pisao o uspehu srpskog fudbala istakao je da Dinamo ne može sam da se bori za hrvatski koeficijent, kao i da je Partizan u pravo vreme postao velika podrška Crvenoj zvezdi koja je ove sezone peti uzastopni put obezbedila igranje grupne faze u Evropi.

Večiti rivali jesu doneli najviše bodova Srbiji, ali nisu jedini. Pored njih još pet klubova je od sezone 2017/2018 - Čukarički, Vojvodina, Radnički Niš, Spartak i TSC.

Klubovi koji su doneli bodove Srbiji:

1. C. zvezda - 68.50

2. Partizan - 43.50
3. Čukarički - 5.00
4. Vojvodina - 3.50
5. Radnički - 3.00
6. Spartak - 2.50
7. TSC - 2.50

Zvezda i Partizan će imati priliku da dodatno povećaju bodovni saldo. Crveno-bele tek očekuju dve utakmice u osmini finala Lige Evrope, dok crno-beli narednog četvrtka igraju revanš sa Spartom, a ukoliko prođu dalje čeka ih nastavak takmičenja u Ligi konferencija.

BONUS VIDEO: Navijači Partizana bodrili crno-bele u Pragu iako se karte za goste nisu prodavale

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati