VELIKI TRIJUMF PARTIZANA: Crno-beli pokorili Prag, Sparta na kolenima (FOTO/VIDEO)

Č. V.

17. 02. 2022. u 19:09 >> 21:00

DOŠAO je Partizan po pozitivan rezultat u Prag i uspeo je da ga ostvari. Crno-beli su slavili protiv Sparte na "Đenerali areni" sa 0:1 u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige konferencija, a junak je bio Kvinsi Menig koji je postigao jedini pogodak na meču.

ВЕЛИКИ ТРИЈУМФ ПАРТИЗАНА: Црно-бели покорили Праг, Спарта на коленима (ФОТО/ВИДЕО)

FK Partizan

Nema sumnje da se klub iz Humske prezadovoljan vraća u Beograd i sada je veliki pritisak na timu Pavela Vrbe koji moraju da pobede kako bi se nadali osmini finala.

Partizan je dobro počeo meč. Zapretili su gosti u prvih nekoliko minuta preko Lazara Markovića i Kvinsija Meniga, ali je u oba navrata udarce sa distance je zaustavio golman domaćina Dominik Holec.

Nakon toga je Sparta zapretila tri puta za pet minuta. Prilikom prvog pokušaja Aleksandar Popović je odličnom intervencijom sprečio Hancka da dovede svoj tim do prednosti. Sigurno je ta odbrana mnogo značila crno-belima, posebno poslednjoj liniji tima i dodatno ulila samopouzdanje.

Od tog 15. minuta i prilike Karabeca iz slobodnog udarca nije viđeno mnogo uzbuđenja, pa je oko 1.000 navijača na stadionu "Đenerali areni" moglo da vidi samo veliku borbu do odlaska ekipa na odmor.

Drugo poluvreme donelo je još manje uzbuđenja. Sparta je bila ta koja je više imala loptu u nogama, no nijednom igrači domaćeg tima nisu ozbiljnije zapretili crno-belima.

Period bez ozbiljnih prilika je prekinut u 78. minutu. Menig je fantastično iskoristio sjajno dodavanje Saše Zdjelara, umakao je odbrani i lobom savladao Holeca za veliku radost.

Ogromnu šansu imao je Jojić da duplira prednost. Milovanović je sjajno uposlio vezistu, ovaj je šutirao iz prve, no golman Sparte je dobro intervenisao i spasao tim zaostatka od dva gola.

Sparta je u samom finišu mogla da poravna rezultat. Usledio je dobar centaršut iz kornera, Hancko je glavom prebacio loptu, no dva igrača tima iz Praga nisu stigli do lopte. Dosta sreće je imao Partizan u ovoj situaciji.

Revanš meč igra se narednog četvrtka, 24. februara od 18.45 u prestonici Srbije.

Pre toga klub iz Humske u prvenstvu dočekuje Radnički iz Kragujevca u 23. kolu domaćeg prvenstva. Taj meč igra se u nedelju od 15.30.

Sparta - Partizan 0:1 (0:0).

Stadion: "Đenerali arena". Gledalaca: oko 1.000. Sudija: Andreas Ekberg (Švedska).

Sparta (4-3-3): Holec - Suhomel, Vitik, Čelustka(od 79. Panak), Hancko - Soček, Pavelka, Karubec (od 57. Haraslin) - Pešek (od 66. Kerjči), Čvančara (od 66. Dockal), Hložek.

Partizan (4-2-3-1): Popović - Miljković (od 59. Živković), Vujačić, Miletić, Urošević - Jojić, Zdjelar - Marković (od 63. Jović), Natho (od 46. Jevtović), Menig (od 83. Terzić) - Rikardo (od 63. Milovanović).

Drugo poluvreme: Sparta - Partizan 0:1

90+3' - Kraj utakmice.

90' - Velika prilika za Spartu. Dobar centaršut iz kornera, Hancko je glavom prebacio loptu, no dva igrača tima iz Praga nisu stigli do lopte. Dosta sreće je imao Partizan u ovoj situaciji.

89' - Bez potrebe je došlo do koškanja u finišu utakmice. Krejči i Terzić su se našli u klinču.

84' - Velika šteta. Ogromnu šansu imao je Jojić. Milovanović je sjajno uposlio vezistu, ovaj je šutirao iz prve, no golman Sparte je dobro intervenisao i spasao tim zaostaka od dva gola.

78' - Partizan vodi! Fantastična lopta Saše Zdjelara. Uposlio je Meniga, ovaj umakao odbrani i sjajno lobovao Holeca za vođstvo i veliku radost!

73' - Tukao je Hancko iz velike daljine, lopta je pogodila Nemanju Miletića. Tražili su fudbaleri Sparte penal, no arbitar Ekberg je odmahnuo rukom i rekao da se igra nastavi.

67' - Drugi žuti karton na utakmici, prvi za igrače Sparte. Adam Hložek ja zakačio po nozi Zdjelara i opravdano je švedski sudija pokazao karton krilnom igraču tima iz Praga.

63' - Nove dve promene pravi trener crno-belih. Nemanja Jović i Marko Milovanović dobijaju priliku, a utakmica na "Letni" je završena za Rikarda Gomeša i kapitena Lazara Markovića.

58' - Peh za crno-bele. Prinudno mora da menja Stanojević. Zbog povrede će van terena morati Aleksandar Miljković, a njega je zamenio Marko Živković.

55' - Još uvek bez uzbuđenja u drugom poluvremenu. Ekipa iz Praga pokušava da zapreti, ali izglednih prilika još uvek nema.

Saša Zdjelar/FK Partizan

49' - Ušla je Sparta življe u nastavak susreta, bar na početku. Ipak, odbrana Partizana dobro stoji i ne dozvoljava da se zapreti Popoviću.

46' - Aleksandar Stanojević je već napravio prvu promenu. Teren je napustio Bibars Natho, a zamenio ga je Marko Jevtović.

Prvo poluvreme: Sparta - Partizan 0:0

45' - Kraj prvog poluvremena!

42' - Finiš prvog dela meča protiče mirno, bez velikih uzbuđenja. Borba se vodi na polovini terena.

32'- Oštro je startovao Lazar Marković na sredini terena. Sudija Ekberg je procenio da je to bilo dovoljno grubo za žuti karton.

31' - Ponovo je zapretio Partizan. Miljković je centrirao sa desne strane, lopta je stigla do Uroševića koji je tukao iz prve, no njegov pokušaj je izblokiran i ekipa iz Beograda je dobila samo korner.

27' - Crno-beli nisu došli u Prag da se brane. Zasad nema neke izgledne prilike pred golom Holeca. Uglavnom gosti na početku meča pokušavaju iz daljine da ugroze čuvara mreže domaćeg tima.

22' - Nakon naleta domaćin Partizan je uspeo da se stabilizuje, pa se u poslednjih nekoliko minuta igra bez većih pretnji po oba gola.

15' - Nova opasnost po crno-bele. Opsada gola traje sada. Karabec je lukavo probao iz slobodnog udarca. Lopta je preletela sve u kaznenom prostoru Beograđana i na sreću završila je malo pored stative.

13' - Hancko je dugo vukao loptu, potom uposlio Karabeca, no Partizan je još jednom imao sreće, pošto je lopta izvijena ispred gol linije. I dalje je rezultat 0:0 u Pragu.

FK Partizan

10' - Prva velika prilika za Spartu. Pešek je centrirao sa desne strane, a Hancko je šutirao glavom, ali je Popović odlično reagovao i dobrom intervencijom ostavio mrežu netaknutom.

7' - Još jedan opasan napad izabranika Aleksandra Stanojevića. Menig je oprobao udarac, ipak ni on nije uspeo da pronađe put do mreže rivala.

4' - Krenuo je hrabro Partizan. Dobro je tukao Marković sa nekih 17 metara, ali je golman Sparte Holec dobro reagovao, a crno-beli su dobili samo korner iz koga za tim Pavela Vrbe nije bilo opasnosti.

2' - Prvi napad gostiju koje obećavao. Rikardo je dobio loptu u kaznenom prostoru rivala, bio je leđima okrenut, no nije uspeo da se okrene i šutira, pa je odbrana domaćih dobro reagovala.

1' - Meč je počeo!

19.35 - Oko sat i po pred početak utakmice, postale su poznate startne postave za duel Sparta Prag - Partizan!

Uoči meča:

Trener kluba iz Humske Aleksandar Stanojević je pred ovaj susret istakao da će biti zadovoljan svakim rezultatom koji daje nadu da u revanšu može da se prođe. 

- Došli smo u najjačem sastavu i želimo da predstavimo naš klub u pravom svetlu. Igraju se dva meča, ali naša želja je da već u Pragu napravimo pozitivan rezultat, pa da onda u Beogradu, kad je najvažnije, probamo da izborimo prolazak dalje - rekao je Stanojević.

Partizan u dobrom raspoloženju dočekuje ovaj meč, pošto je na startu prolećnog dela prvenstva Srbije pobedio Radnički u Nišu (2:0). Sa druge strane tim iz glavnog grada Češke je u tri zvanične utakmice zabeležio jedan trijumf i dva remija.

Sastavi:

Sparta (4-3-3): Holec - Suhomel, Vitik, Čelustka, Hancko - Soček, Pavelka, Karubec - Pešek, Čvančara, Hložek.

Partizan (4-2-3-1): Popović - Miljković, Vujačić, Miletić, Urošević - Jojić, Zđelar - Marković, Natho, Menig - Rikardo.

BONUS VIDEO: Astronomski sat u Pragu, jedna od najvećih atrakcija grada

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024