ZVEZDA MISLI NA BUDUĆNOST: Talentovani golman produžio ugovor sa crveno-belima

Novosti online

08. 02. 2022. u 18:30

TALENTOVANI golman Marko Ćopić produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom do 2024. godine.

ЗВЕЗДА МИСЛИ НА БУДУЋНОСТ: Талентовани голман продужио уговор са црвено-белима

FOTO: FK Crvena zvezda

Čuvar mreže Garfičara rođen je 14. jula 2003. godine i crveno-beli dres je obukao još dok je bio u kategoriji petlića.

- Presrećan sam zbog produžetka ugovora, Zvezdino sam dete i ovo je već dvanaesta godina kako sam u klubu, a došao je trenutak i za drugi profesionalni ugovor. Za mene nema veće sreće nego nastaviti saradnju sa voljenim klubom. Kada sam potpisao prvi profesionalni ugovor, tada je za mene sve bilo novo, pa je samim tim bilo i drugačije u odnosu na sad, ali je sreća je sada ista kao i prilikom prvog potpisa - rekao je Ćopić.

Ćopić: Pripreme sa prvim timom su ostvarenje sna

Osvrnuo se mladi golman potom i na period od potpisa prvog profesionalnog ugovora pa do danas.

- Promenili su se treneri, mnogi igrači, ja sam ostao tu hvala Bogu. Nisam mogao ni da sanjam da ću sa 18 godina potpisati već drugi profesionalni ugovor, kao ni da ću sa 16 godina ići na pripreme sa prvim timom. Sve se jako brzo desilo, sve je veoma lepo. Mislim da nema lepšeg osećaja nego proći celu Omladinsku školu i doći u prvi tim, osvojiti sve trofeje od petlića do seniora. Jedno veoma lepo iskustvo, nadam se da će se nastaviti.

Ćopić je potom govorio o saradnji sa trenerom Markom Neđićem, pripremama sa prvim timom, ali i ambicijama u budućnosti.

- Sve je bilo super, sarađivali smo od pionira, kadeta, omladinaca, sve smo osvojili. Drago mi je što sam uspeo da mu pomognem u omladincima da osvojimo titulu i veoma sam mu zahvalan na svemu. Pripreme sa prvim timom su za mene bile najlepši trenutak u dosadašnjoj karijeri, jer ni ja nisam očekivao. Uveče sam dobio poziv da ujutru idem na pripreme, osećao sam se neverovatno. Ono što sam naučio za godinu i po dana od mojih starijih kolega je neprocenjivo iskustvo. Daće Bog da steknem još iskustva, mislim da mi to jedino fali, jer sam mlad golman i da se vratim u prvi tim što pre, za to radim - zaključio je Ćopić.

Ovaj 18-godišnjak je rođen u Beogradu i u jesenjem delu sezone deset puta je čuvao gol Grafičara u Prvoj ligi Srbije. Mrežu je netaknutom uspeo da ostavi u tri susreta.

Podsetimo, on je prvi profesionalni ugovor potpisao 19. juna 2019. godine, a prethodne sezone išao je na pripreme sa prvim timom Zvezde gde je mogao da uči i stasava uz iskusne čuvare mreže Milana Borjana i Zorana Popovića.

BONUS VIDEO: DEJAN STANKOVIĆ: Pripreme za čistu peticu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima