"RAFAEL NADAL JE NAKAZA": Legendarni teniser izjavom ostavio sve u čudu

Novosti online

08. 02. 2022. u 15:05

RAFAEL Nadal je preuzeo primat od Novaka Đokovića. Iako je Srbin prvi teniser sveta, Španac je čovek o kome se najviše priča u "belom sportu".

РАФАЕЛ НАДАЛ ЈЕ НАКАЗА: Легендарни тенисер изјавом оставио све у чуду

Tanjug/AP

Svi se utrkuju sa epitetima i pohvalama na račun "bika sa Majorke", ali ono što je rekao Greg Rusedski je ostavilo sve u čudo.

- Rafa je genetska 'nakaza' prirode, a njegova mentalna snaga je najbolja na svetu. Ako biste birali čoveka koji će da igra meč za vaš život, to bi onda bio Nadal. Ono što je uradio je senzacionalno. Sve to ima posebnu pozadinu, jer, ne zaboravimo da je u septembru imao fotografiju na štakama. Nije uopšte stavljao težinu na to stopalo o kom pričamo - rekao je Rusedski za Tennis.com.

Uprkos tome, Nadal izađe na teren početkom 2022. i osvoji dva turnira, jedan pripremni u Melburnu, a onda na istom mestu i onaj glavni za istorijski grend slem rekord.

- Na 0:2 i 2:3 za protivnika i 0:40 za njega, mi pomislimo: 'To je to, zavesa se spušta, nema šanse da se vraća!', a Rafa samo pokaže čvrstinu i želju da se bori. Ne zaboravimo i publiku, bila je naelektrisana, toliko su podržavali Nadala, hteli su da vide kako se istorija dešava. Za mene je to verovatno najveće dostignuće njegove karijere - istakao je Rusedski.

Rafa je još jednom pokazao veličinu, ali pitanje je da li bi to uspeo da je Novaku Đokoviću dozvoljen ulazak u Australiju. Šta bi bilo, kad bi bilo... Jedno je sigurno, Nadal je trenutno GOAT, bar do Rolan Garosa.

BONUS VIDEO: Dolazak Novaka Đokovića u zgradu opštine Budva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024