"MEHANIČAR" PRED POTPISOM: Edmund Ado, Zvezdina meta, pre četiri godine želeo da prekine s fudbalom

Đ. S.

02. 02. 2022. u 09:05

NEMANjA Motika je "ulovljen" kao mladi "kapitalac" i zalog za budućnost, a za kraj prelaznog roka u sastav Crvene zvezde trebalo bi da stigne još jedno pojačanje, od kojeg se očekuje "instant" doprinos.

МЕХАНИЧАР ПРЕД ПОТПИСОМ: Едмунд Адо, Звездина мета, пре четири године желео да прекине с фудбалом

Tanjug/AP

Edmund Ado (21) iz Gane nalazi se na korak do prelaska iz moldavske fudbalske senzacije Šerifa, na stadion "Rajko Mitić". Preostalo je da se utanače poslednji detalji, kako bi se priključio timu na pripremama u Turskoj.


Mladog vezistu odlikuju energičnost i brzina, koju su na svojoj koži osetili i Zvezdini prvotimci, u duelu crveno-belih i Šerifa u kvalifikacijama za LŠ. Ado, inače, pre četiri godine umalo nije okačio kopačke o klin, još dok je nastupao u amaterskim rangovima Afrike.


- Sa nekoliko igrača, mislim 14, otišao sam na razgovor sa jednom menadžerskom agencijom. I svi su bili intervjuisani, a kada je red došao na mene, rekli su da su gotovi. Izašao sam napolje i nazvao svog šefa Dona, koji je mehaničar, i rekao mu da želim da mu se priključim u njegovom poslu i prekinem da igram fudbal. Bio sam frustriran jer me nisu odabrali - kazao je Ado nedavno za afričke medije.


Ipak, nije prešao u auto-mehaničare, nastavio je da kotrlja "bubamaru".

Prvo evropsko iskustvo bilo mu je u slovačkoj Senici gde je stigao kao 18-godišnjak, a letos je za 300.000 evra prešao u Šerif. Za Ganu je debitovao u novembru u duelu sa Južnoafričkom Republikom, a sada već bivši selektor Milovan Rajevac ga je uvrstio i u tim koji se u januaru takmičio na Kupu nacija.

BONUS VIDEO: Drugi gol koji je Crvena zvezda primila od Šahtjora

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!