AMERI GLEDAJU I NE VERUJU: Nikola Jokić je uradio nešto što pola veka nije viđeno

Novosti online

01. 02. 2022. u 09:44

NEVEROVATNE brojke Nikole Jokića se nastavljaju. Idol svih rekreativaca i još uvek aktuelni MVP NBA lige iz dana u dan oduševljava Amerikance.

АМЕРИ ГЛЕДАЈУ И НЕ ВЕРУЈУ: Никола Јокић је урадио нешто што пола века није виђено

Foto AP

Mesec januar, mesec kakav ne pamti NBA liga od 1976. godina. Pola veka su čekali da vide podvig za koji su mislili da se nikada neće ponoviti. 

A onda je posle Karima Abdul Džabara i marta te godine došao Nikola Jokić iz Sombora i ispisao nestvarne brojke u januaru 2022. godine.

Kada su svi otpisali Denver, koji se tokom cele sezone muči sa povredama, Srbin se razgoropadio i Nagetsi su na 16 utakmica upisali 11 pobeda. Na svakoj je dominirao Jokić koji je imao čak šest tripl-dablova...

Srbin je tokom januara u proseku beležio 26,6 poena, 13,2 skoka, devet asistencija, a sve uz "ludačke procente" šuta. Iz igre je šutirao čak 60,1 odsto, sa slobodnih bacanja visokih 88%, dok su i njegovi procenti za tri poena (43,1) izuzetno dobri za jednog centra.

A ipak, podatak koji kandiduje Srbina za novu MVP titulu je to da je prvi košarkaš od 1976. godine koji je u jednom kalendarskom mesecu beležio preko 400 poena, 200 skokova i 100 asistencija.

Nikola Jokić piše istoriju, pravi čuda i definitivno krči put ka tituli jednog od najboljih Evropljana ikada u SAD.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DŽEJMS NESTRPLJIV! NBA legenda jedva čeka da počne