OGLASIO SE SKOT MORISON: Đokoviću je ukinuta viza zbog žrtava pandemije

Novosti onlajn

14. 01. 2022. u 10:12

PREMIJER Australije Skot Morison podržao je danas odluku ministra za imigraciju Aleksa Hoka koji je poništio vizu najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, ističući da je to učinjeno zbog žrtava koje su Australijanci podneli tokom pandemije korona virusa.

ОГЛАСИО СЕ СКОТ МОРИСОН: Ђоковићу је укинута виза због жртава пандемије

Foto: Profimedia

Morison je naveo da je, nakon pažljivog razmatranja, ministar za imigracije ukinuo vizu Đokoviću, iz razloga zdravlja i dobrog reda, na osnovu toga da je to bilo u javnom interesu, prenosi Gardijan.

- Pandemija je bila neverovatno teška za svakog Australijanca, ali mi smo se držali zajedno i spasili živote i ono od čega živimo. Zajedno smo postigli jednu od najnižih stopa smrtnosti, najjaču ekonomiju i najveću stopu vakcinacije u svetu - istakao je Morison u saopštenju.

Ukazao je da su Australijanci podneli mnoge žrtve tokom pandemije i da „s pravom očekuju da će rezultat tih žrtvovanja biti zaštićen“.

- Naše jake politike zaštite granica očuvale su Australijance bezbednim pre pojave kovida i sada, tokom pandemije - istakao je Morison i dodao da, zbog očekivanog nastavka pravnog postupka koji je u toku, neće davati dalje komentare.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rud prestigao Sinera (VIDEO)