ZAŠTO SAM SKLONJEN IZ EKIPE? Napadač Zvezde otkrio veliku misteriju

Novosti online

04. 01. 2022. u 12:20

NAKON tri godine rastali su se Crvena zvezda i ofanzivac Aleksa Vukanović. Univerzalac koji je na stadion Rajko Mitić stigao kao napadač sumirao je period koji je proveo u redovima srpskog šampiona!

ЗАШТО САМ СКЛОЊЕН ИЗ ЕКИПЕ? Нападач Звезде открио велику мистерију

Foto: M.Vukadinović

Poslednjih šest meseci, slobodno se može reći, bio je u nemilosti trenera Stankovića, priliku je dobijao na kašičicu i svoje saigrače je uglavnom gledao sa klupe, ili sa tribina.

- Nikada nisam zažalio što sam izabrao Zvezdu, iako je tada bilo i finansijski boljih ponuda. Kada je stigao poziv Zvezde, znao sam gde nastavljam karijeru. Sa klubom sam se veoma lako i brzo dogovorio - započeo je Vukanović razgovor za "Mondo" i dodao:

- Dolaskom u Zvezdu ispunio sam snove. Svako ko stigne u ovako veliki klub mašta i o trofejima, nastupima u Ligi šampiona,... Snovi su mi se ostvarili. Igrao sam Ligu šampiona i osvojio tri titule i jedan pehar u Kupu Srbije.

Vukanović se osvrnuo i na dva trenutka koja su obeležila njegov boravak na našem najvećem stadionu:

- Pogodak protiv Jang Bojsa, ali i gol u 160. Večitom derbiju su svakako nezaboravni momenti.

Nakon "uspona do zvezda" usledilo je "otrežnjenje". Klub nije ponudio novi ugovor i bilo je jasno da će svako krenuti svojim putem:

- Ja sam za to znao još letos tokom priprema. Rekao sam Stankoviću da ipak želim da ostanem i borim se za mesto u timu. Verovatno su neke druge stvari uticale na moju manju minutažu, ali sam zahvalan treneru na svakoj prilici koju mi je dao. 

Bilo je zanimljivo čuti da li je ikada dobio objašnjenje za malu minutažu tokom jeseni:

- Nisam saznao ništa! Ne znam da li ću ikada i saznati, ali takva je situacija - istakao je Vukanović.

Tokom trogodišnjeg boravka na crveno-beloj strani Topčiderskog brda Vukanović je igrao i kao klasični napadač, igrao je na obe krilne pozicije, ali je znao i da se nađe na poziciji beka. Kao fudbaler koji može da odgovori nekolicini pozicija u timu očekuje se da neće imati problema sa novim angažmanom:

- Mislim da će se neke konkretne stvari znati u narednih nekoliko dana. Razgovarao sam sa menadžerom i znam da je postojalo interesovanje iz Mađarske, ali konkretna ponuda nije stigla. Koliko znam, trenutne opcije su Kina, Katar i Saudijska Arabija - zaključio je fudbaler koji će ostati upamćen kao strelac pogotka kojim je Crvena zvezda trasirala put za drugu uzastopnu grupnu fazu Lige šampiona.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a