ORLOVI USKORO U NOVOM GNEZDU! Udovičić: "Izgradnja Nacionalnog stadiona počinje ovog meseca" (FOTO)

Novosti online

02. 01. 2022. u 15:39

RADOVI na Nacionalnom stadionu u surčinu počinju uskoro, potvrdio je u nedelju ministar za omladinu i sport u Vladi srbije Vanja Udovičić.

ОРЛОВИ УСКОРО У НОВОМ ГНЕЗДУ! Удовичић: Изградња Националног стадиона почиње овог месеца (ФОТО)

FOTO: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar finansija Siniša Mali više od godinu dana pričaju o izgradnji Nacionalnog stadiona u Surčinu, a danas je ministar sporta Vanja Udovičić potvrdio da radovi počinju uskoro.

Foto: Ministarstvo finansija

Po rečima nekada “zlatnog delfina”, a danas prvog čoveka srpskog sporta izgradnja bi trebalo da počne do kraja meseca. Ultra moderan stadion kapaciteta 60 hiljada mesta bi se gradio do 2025. godine i koštao bi oko 250 miliona evra.

– Trenutno se grade stadioni u Zaječaru, Leskovcu i Loznici, završava se projektovanje ostalih pet u Srbiji, a u januaru kreće izgradnja Nacionalnog stadiona – rekao je Vanja Udovičić za “B92”.

Nacionalni stadion bi bio multifunkcionalan. Pored sportskih priredbi na njemu bi se održavali koncerti i predstave. Kada je reč o fudbalu na njemu bi igrača reprezentacija Srbije, ali i klubovi kojima stadioni ne ispunjavaju minimalne uslove igranja u UEFA takmičenjima.

Udovičić je otkrio i da će borci da dobiju nacionalni centar, strelci "osveženu" i modernu streljanu na Carevoj ćupriji, a plan je i da odbojkaši i bokseri dobiju centar, ali da se uveća broj bazena u doglednoj budućnosti.

Udovičić je u svom mandatu postavio jedan cilj – da 10 Saveza dobiju nacionalni centar.

- Vrlo smo blizu da ispunimo obećanje - zaključio je Udovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a