DAN KOJI JE PROMENIO SVE: Vlahović u problemu, odjednom ga neće niko?!

D. N.

27. 12. 2021. u 11:41

DUŠAN Vlahović je blistao na fudbalskim terenima tokom čitave 2021, ali u novu godinu ulazi u prilično drugačijoj situaciji.

ДАН КОЈИ ЈЕ ПРОМЕНИО СВЕ: Влаховић у проблему, одједном га неће нико?!

Foto: AP

Toliko drugačijoj da je od jednog od najtraženijih fudbalera u Evropi došao do toga da polako ali sigurno od njega odustaju veliki klubovi.

I to sve u jednom danu.

A delovalo je sve idilično do prošle sedmice, u koju je Vlahović ušao izjednačivši čuveni rekord Kristijana Ronalda. Hvalili su Srbina "svi živi", odjeknuo je Evropom fantastičan tekst italijanskog novinara o tome kakav je, zapravo, ovaj napadač Fiorentine, ali sve se u nedelju promenilo.

Novac koji je naprasno postao veliki problem

Engleski tabloid "Dejli star" objavio je, istina potpuno nezvaničnu informaciju, da je 21-godišnji Dušan Vlahović zatražio od klubova koji bi da ga angažuju ogromnu platu.

Tačnije, "tražio je da prima 200.000 funti nedeljno", što je oko 236.870 evra. I to neto, odnosno kada se odbiju svi porezi.

"Izgleda da je Vlahović time udaljio sebe od premijerligaških klubova, od kojih su ga najpažljivije pratili Arsenal i Totenhem, a koji bi sada mogli da odustanu od njegovog angažovanja zbog takve želje. Fiorentina bi njega da pusti ovog januara za oko 83 miliona evra, teško da će novonastala situacija dovesti do transfera, iako je Mančester siti već ranije odustao od dovođenja Srbina, što je prvobitno otvorilo vrata konkurentima 'građana' iz Premijer lige", piše pomenuti tabloid.

Neće ga ni Juventus

Ove jeseni je, kada je obelodanjeno da Dušan Vlahović, koji je dao 43 gola na 95 utakmica za Fiorentinu, nije prihvatio "najveći ugovor u istoriji kluba iz Firence", kojim je trebalo da se produži saradnja koja traje do leta 2023, "Gazeta delo sport" je prva javila da je bi 21-godišnji špic zapravo želeo da pređe u Juventus, "klub njegovih snova".

Ali, u istom danu u kome su Englezi pisali da Totenhem i Arsenal izgleda odustaju od Vlahovića zbog željene plate, ista "Gazeta delo sport", tačnije njen novinar Karlo Laudiza, obelodanio je da je Juventus digao ruke od srpskog golgetera.

"Uzimali su u upravi Juvea u razmatranje i angažovanje Vlahovića, i Antonija Marsijala, i Pjer-Emerika Obamejanga, i Aleksandera Isaka, i Maura Ikardija, ali su rešili da se potpuno fokusiraju na januarsko dovođenje špica Sasuola, Đanluke Skamake. Za ovog igrača njegov klub traži 40 milona evra, ali čelnici Juventusa su uvereni da mogu da izvedu sličan transfer poput onog u čijoj je glavnoj ulozi bio Manuel Lokateli", tvrdi pomenuti novinar.

Naravno, glasine su jedno, a pravi fudbalski potezi nadležnih za pojačanja nešto sasvim drugo.

Jer, kako je Vlahović igrao u 2021, a igrao je maestralno, nema sumnje da će ove zime, a ako ne u januaru, onda u predstojećem letnjem prelaznom roku, fantastičan srpski gogleter biti velika želja najvećih klubova Evrope. 

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna