SIMBOLIČNE KAZNE ZA MRŽNJU PREMA SRBIMA: Livaji i Subašiću samo novčane globe, ovo su "olakšavajuće okolnosti"

Novosti online

15. 12. 2021. u 17:25

FUDBALERI Hajduka iz Splita Marko Livaja i Danijel Subašić kažnjeni su novčano, zbog povrede Kodeksa o ponašnju fudbalera, saopštio je Fudbalski savez Hrvatske (HNS).

СИМБОЛИЧНЕ КАЗНЕ ЗА МРЖЊУ ПРЕМА СРБИМА: Ливаји и Субашићу само новчане глобе, ово су олакшавајуће околности

Foto: Printskrin

Disciplinski sudija tamošnjeg prvenstva Alan Klakočer kaznio je Livaju, bivšeg napadača milanskog Intera, sa blizu 545.000 dinara (35.000 kuna), dok je bivši golman reprezentacije Hrvatske kažnjen sa blizu 310.000 dinara (20.000 kuna).

– Odluke su donete na osnovu člana 84. Disciplinskog pravilnika zbog pevanja pesama sa neprihvatljivim sadržajem na dočeku ekipe po dolasku sa prvenstvene utakmice protiv zagrebačkog Dinama (2:0), a zatim i u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentovano video snimcima – navode iz HNS, prenela je Hina.

Kao olakšavajuća okolnost uzeto je u obzir da su se dva igrača izvinila. Podsetimo, Livaja i Subašić su sa navijačima Hajduka pevali: “Mrzim Dinamo, srpsko ime to”.

Hajduk posle 18 odigranih utakmica zauzima četvrto mesto na tabeli Hrvatske lige sa 34 boda, dok je vodeći Osijek sa 39 bodova i utakmicom više.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati