"NEMA KOD MENE 'LAKO ĆEMO'!" Saša Ilić o renesansi Čukaričkog

Novosti online

07. 12. 2021. u 20:55

Dosta dobro smo ušli u utakmicu, nismo dozvolili igračima Kolubare da pojedinačno naprave neki problem, rekao je trener fudbalera Čukaričkog Saša Ilić.

НЕМА КОД МЕНЕ ЛАКО ЋЕМО! Саша Илић о ренесанси Чукаричког

FOTO: M. Vukadinović

Brđani su sinoć u 19. kolu Superlige na Banovom brdu pobedili Kolubaru 5:0.

"Oni imaju izuzetne pojedince, kao što su Nikolić, Đuranović, Mladenović... Oni mogu jednim potezom da reše utakmicu, kad im se da prostora. Imali smo sreće da iz dve oduzete lopte postignemo prva dva gola. Prvi, posle fenomenalne reakcije Đoleta Jovanovića, koji to lagano rešava", rekao je Ilić za klupski sajt.

"Kad imate rezultat, posle je sve lakše. Zadovoljan sam kako je ekipa izgledala. Ostalo nam je još desetak dana do pauze, imamo još dve utakmice, koje su nam vrlo bitne. Ukoliko ponovimo ovakav pristup možemo da uzmemo dosta bodova", dodao je.

Istakao je Ilić da je Čukarički odigrao možda i jedan od boljih meča od kako je on seo na klupu Brđana.

"Od kad sam u klubu, odigrali smo četiri-pet utakmica na visokom nivou, jedna od njih je ova protiv Kolubare. Znam da je normalno da mlada ekipa oscilira. Imamo zaista veliki broj mladih igrača, po godinama, ali ti momci imaju skoro po 100 superligaških utakmica u nogama. Želim da u svakoj utakmici izgledamo ovako, bez obzira da li je rezultat dobar ili to nije slučaj", rekao je Ilić.

Saša Ilić / Foto: M.Vukadinović

Podsetiću vas da je, po mom mišljenju, naša najbolja utakmica bila protiv Vojvodine, a završena je nerešeno 1:1, rekao je Ilić.

"Znao sam da ćemo, ukoliko igramo konstantno na tom nivou, doći do rezultata. Ipak, počeli smo posle tog duela da osciliramo, nismo bili na željenom nivou. A meč protiv Kolubare je putokaz kako Čukarički treba da izgleda. Momci imaju potencijal i kvalitet za tako nešto", naglasio je Ilić.

Do kraja kalendarske godine Čukarički će imati priliku da se dodatno učvrsti na trećoj poziciji, ukoliko protiv oba Radnička, niškog i kragujevačkog zabeleži dobre rezultate, otići će na miran "zimski san“.

"Idemo na dve pobede, ali sigurno je da neće biti lako. Posebno protiv Radničkog u Nišu. To je iskusna ekipa koja u poslednje vreme, predvođena sjajnim strategom Batakom, beleži odlične rezultate. Ipak, potenciram kod mojih igrača da u svaki meč, bilo ko da je rival, makar to bili Crvena zvezda ili Partizan, ulazimo da se nadigravamo i da idemo da ih pobedimo. Nije lako, u ovoj našoj ligi, ako izuzmemo prve dve ekipe, nema neke velike razlike, a to se vidi i po rezultatima. Zbog toga u svaku utakmicu morate da uđete maksimalno motivisano i bez pristupa „lako ćemo"“, zakljčio je Ilić

Na tabeli Superlige Srbije, Čukarički je treći sa 34 bodova, a ispred su samo vodeći Partizan sa 53, te drugoplasirana Crvena zvezda sa 50.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)