"NIJE TREBALO DA BUDE TAKO DOBAR!" Luka Jović potpuno zbunio bivšeg igrača Reala

Novosti online

07. 12. 2021. u 16:17

LUKA Jović je opet tema dana u Madridu. I to sa pravom.

НИЈЕ ТРЕБАЛО ДА БУДЕ ТАКО ДОБАР! Лука Јовић потпуно збунио бившег играча Реала

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Jovićeve bravure protiv Real Sosijedada bile su povod za nekoliko analiza na temu "kako se to desilo", a možda najinteresantniji stav o tome je, tokom intervjua za "Marku", izneo je bivši igrač madridskog Reala, Alvaro Benito.

Benito nije baš imao "karijeru iz snova". Ovaj 44-godišnjak je, naime, iz podmlatka Reala prošao celokupan put do prvog tima, preko "C" i "B" postave, ali je kao 20-godišnjak, ovaj vezni igrač madridskog giganta doživeo veoma tešku povredu kolena. Toliko tešku, da je morao na tri operacije u samo četiri meseca. Potom je doživeo i saobraćajnu nesreću i... od njegove igračke karijere nije baš mnogo toga ostalo, iako je pokušavao da se "vrati u život" u Hetafeu.

Tokom perioda rehablitacije počeo je da svira gitaru, oformio i rok-bend, ali se nije baš odrekao fudbala.

Četiri godine je, počev od 2015, radio kao trener u Realovoj omladinskoj školi, ali je otkaz dobio "jer je previše pričao". Tačnije, jer je u jednoj radio-emisiji kritikovao prvi tim Reala zbog poraza od 0:3 protiv Barselone, u Kupu kralja. Sada ga povremeno španski listovi kontaktiraju kada im treba mišljenje nekog ko je voljan da priča o Realu, a bio je svojevremeno njegov član i...

Tema je, nezaobilazno, bilo ono što je Luka Jović uradio kada mu se šansa iznenadno ukazala prošlog vikenda. 

Luka Jović / FOTO: AP/Tanjug

Podsetimo, kada se početkom pomenute utakmice povredio "nedodirljivi starter" (i jedini špic u postavci Karla Anćelotija), Karim Benzema, italijanski stručnjak je pogledao ka klupi i pozvao Srbina.

Luka Jović je tu ukazanu šansu iskoristio za gol i asistenciju, što je oduševilo mnoge naše ljubitelje fudbala, ali zbunilo bivšeg igrača Reala, a sada muzičara i komentatora:

- Znate, tek treba da vidimo da li će odsustvo Benzeme doneti mnogo problema, kao što se i očekuje da će doneti. Mada, moram da priznam da je baš iznenađujuće da je Jović igrao dobro! Kada se ne takmičite dugo, teško je ostati u formi. Pritom, on je na teren izašao bez samopouzdanja koje vam obično donese značajna minutaža u bitnim mečevima, čudio se Alvaro Benito.

Jović je, svakako, na novom početku. I to nedugo nakon što je doživeo da ga saigrači bojkotuju.

Koliko ovog utorka, Real Madrid bi trebalo opet da "posegne" za Srbinom, i to u meču Lige šampiona, protiv Intera. Nova prilika da Luka Jović dodatno zbuni Benita i njemu slične, koji su našeg asa unapred otpisali.

Biće on starter dok se Karim Benzema ne oporavi, a koliko god da to potraje, na Joviću je da nastavlja da pokazuje "nevernim Tomama" da je sa pravom član najtrofejnijeg fudbalskog kluba na svetu.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!