"SRBI, SHVATITE, DALEKO STE IZA HRVATSKE!" Kad legendarni Crnogorac čestita Piksiju, o tome priča ceo Balkan

Novosti online

24. 11. 2021. u 10:58

MOŽE Srbija da pobeđuje, da oduševljava, da ruši donedavnog prvaka Evrope na njegovom terenu, i to golom u 90. minutu, ali za neke čuvene fudbalere ona je i dalje "daleko iza Hrvatske".

СРБИ, СХВАТИТЕ, ДАЛЕКО СТЕ ИЗА ХРВАТСКЕ! Кад легендарни Црногорац честита Пиксију, о томе прича цео Балкан

FOTO: M. Vukadinović

Čuveni crnogorski golgeter Mirko Vučinić je u razgovoru za "Jutarnji" govorio o uspesima Srbije i Hrvatske, odnosno plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Obe selekcije su u odlučujućim mečevima obezbedile plasman na SP, Hrvatska pobedom nad Rusijom, a Srbija trijumfom u Lisabonu nad Portugalijom. 

- Svaka čast Piksiju na svemu što je napravio kao selektor Srbije. Trebalo je da se ode u Portugaliju, da se gubi 1:0 već u drugom minutu, a onda i da se dobije utakmica. I još nadigrati Portugaliju! To je znak da Srbija ima odličnu reprezentaciju, koja može da igra protiv svakoga na svetu - rekao je Vučinić.

Upitan je Vučinić i može li Srbija da parira Hrvatskoj. 

- Naravno, može i protiv Hrvatske, bio bi to sjajan meč koji bih voleo da gledam. Dva slična stila igre, igrači koji se dobro poznaju. Ali, Srbi moraju biti svesni da su još daleko iza Hrvatske. Srbija se sad digla i pokazala da može, ali tek ćemo videti da li je u stanju da radi ono što Hrvati rade već 25 godina, da li je u stanju da ostane duže vremena na vrhu. Zato je Hrvatska liga za sebe u našem region.

Mirko Vučinić foto AP

Mirko Vučinić

Otkrio je i čega se iz karijere najradije seća.

- Vezan sam jako za Romu i Juve, ali najviše za Leče, jer tamo je sve krenulo, tamo sam postao igrač, tamo su me svi doživeli kao igrača. Prvi gol koji sam dao za Crnu Goru je nešto najlepše što sam doživeo u karijeri - istakao je Vučinić koji je fudbalsku karijeru završio 2017. godine.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere