KO NAM JE IZMAKAO STOLICU? Mlada fudbalska reprezentacija Srbije se obrukala protiv Farskih Ostrva

Nedeljko ILjUKIĆ

13. 11. 2021. u 22:28

SRBIJA - Farska Ostrva 0:0. Kraj vica. U ove dve rečenice posle dužeg "horor filma" od 90 minuta o aktuelnom trenutku mlade fudbalske reprezentcije Srbije, stale su sva istina i sva tuga trenutka u kojem se nalaze takozvani "orlići".

КО НАМ ЈЕ ИЗМАКАО СТОЛИЦУ? Млада фудбалска репрезентација Србије се обрукала против Фарских Острва

OČAJ Mlada reprezentacija Srbije u Novom Sadu/FOTO: FSS

Njih je na putu ka Prvenstvu Evrope sapleo ko god je stigao, pa i selekcija Farskih Ostrva koja je sinoć u Novom Sadu odigrala nerešeno sa izabranicima Aleksandra Rogića koji je odlukom FSS tu gde jeste samo sa ulogom vršioca dužnosti koju je doskoro obavljao njegov prethodnik Zvonko Živković. Jednako loše sa rezultatima daleko ispod renomea fudbalske zemlje kakva je, valjda, Srbija.

Milion je razloga zbog čega su skoro sve mlade selekcije FSS, pa i ona pod najvećom lupom, ova mlada, sada tu gde jesu: na dnu rang-liste selekcija od koje bi iko trebalo da drhti pre početka meča.

U poslednjih pet godina FSS je kao "plastične čaše" (da ne upotrebimo izraz jednog odevnog predmeta) menjao selektore koji su vodili "orliće". Tomislav Sivić je 2016. godine odveo Srbiju na EP u Poljsku na kojem smo se obrukali sa Nenadom Lalatovićem na klupi. Zatim se Goran Đorović prošetao kroz kvalifikacije za EP u Italiji na kojem su nas isprašili Austrija, Nemačka i Danska.

PRE PODNE U RIBARNICI

OSIM detalja po kojima je mlada reprezentcija Srbije postala poznata u ovim kvalifikacijama, kao što su svađe oko toga ko izvodi penale na utakmici ili na primer promocija "luj viton" asesoara pred domaćim fotografima na dan okupljanja, u anale ulazi ko im je bio rival pre nekoliko dana u Novom Sadu. Za Farska Ostrva igraju njihovi vršnjaci iz zemlje sa 53.000 stanovnika koji uglavnom svoja prepodneva provode u ribarnicama na pakovanju svežeg ulova iz severnog Atlantskog okeana, ili na nekim drugim poslovima, a po podne su na treninzima u svojim lokalnim klubovima i jednom u dva meseca sa rseprezentacijom.

Vrlo kratko se u ulozi selektora posle toga pojavio Neško Milovanović, a kao spasilac je predstavljen Ilija Stolica. Srbija dugo nije imala selektora mlade reprezentcije sa sistemom rada i vrlo precizno zacrtanim zahtevima i ciljevima , kao što je bio Stolica. U periodu kada je "A" tim bio bez trenera, posle odlaska Tumbakovića, Stolici je poveren put sa "olovima" na karipsku mini-turneju. Iz nejasnih razloga je FSS tada "izmakao stolicu" pod mladom selekcijom i ona je predata u ruke Zvonku Živkoviću, pa sada Rogiću.

Posle ove selektorske vrteške izgleda da se najviše zavrtelo u glavi samim igračima. Pa je tako nejasno kako smo došli dotle da sa dva startera koji imaju ugovore sa Mančester sitijem (Tedić i Stevanović), sa velikom grupom igrača koji su rasuti po velikim domaćim i evropskim klubovima, Srbija igra meč bez golova na svom terenu sa Farskim Ostrvima. Sa Farskim Ostrvima?!

Biće da je greška u koracima onih koji na Terazijama 3 sa odlukom da se "izmakne stolica" i smeni Ilija Stolica usred važnih kvalifikacija, bila "samoubistvo iz zasede". A te zasede mnogo vole da postavljaju i na Terazijama 35, gde sede čelnici FSS, i na Terazijama 3, gde su oni koji imaju dovoljno odrešene ruke i noge. Taman toliko da pogode svoj gol!

BONUS VIDEO: SLOBODNI ASOVI: Mogući transferi koji će promeniti fudbal!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri