"MI SMO DOŠLI DA SE SMEJEMO!" Dušan Tadić zbunio Portugalce, očekivali strah - a dobili lekciju

Novosti online

13. 11. 2021. u 21:23

KVALIFIKACIJE za Svetsko prvenstvo u fudbalu su stigle do završnice, Portugalci i Srbi u nedelju u Lisabonu igraju odlučujući meč, a kapiten "orlova" Dušan Tadić imao je zanimljivo obraćanje veče pred taj duel.

МИ СМО ДОШЛИ ДА СЕ СМЕЈЕМО! Душан Тадић збунио Португалце, очекивали страх - а добили лекцију

FOTO: FSS

Kristijanu Ronaldu i drugovima je dovoljan i bod da se direktno plasiraju na Mundijal, naši moraju da pobede inače odlaze u dodatne kvalifikacije, pa su portugalski novinari očekivali vrlo ozbiljan izraz lica našeg asa, odmerene i oprezne rečenice, ali...

Dušan Tadić ne gleda tako na fudbal.

On voli da, posvećen obavezama, zajedno sa saigračima - uživa na terenu. I, to što "orlovi" igraju protiv prvaka Evrope, uopšte ne menja njihov pogled na ono što sledi.

- Jeste, imaju Portugalci zaista mnogo dobrih pojedinaca. Kristijano Ronaldo je jedan od najboljih na svetu. Tu su Bernardo Silva, Bruno, Ruben Dijaš… dodao bih i mog prijatelja Žozea Fontea. Ne obaziremo se previše na činjenicu da defanzivac Pepe nema pravo nastupa, imaju Portugalci mnogo dobrih rešenja na toj poziciji. Ali, pokušaćemo da neutrališemo njihov kvalitet i da izvučemo maksimum iz naših kapaciteta. Biće prava borba na terenu u kojoj publika može samo da uživa, počeo je Tadić.

Dodao je i da ga lepa sećanja vežu za Lisabon, a onda potpuno zbunio portugalske novinare na konferenciji za štampu jer je najavio da su "orlovi" stigli da, između ostalog, uživaju i budu nasmejani:

- Da, imam lepa sećanja za ovaj grad, sa klubom sam nedavno pobedio Sporting sa 5:1 na njegovom terenu. I protiv Benfike smo ovde igrali, bilo je 1:1 pre tri godine, a postigao sam pogodak. Ali, to sada ništa ne znači. Naše je da se prepustimo, da uživamo, da budemo nasmejani i da u direktnom duelu sa Portugalom vidimo ko je bolji.

FOTO: N. Skenderija

Dušan Tadić

Nema nikakve sumnje da će sve oči domaće publike biti uprte u Kristijana Ronalda koji je na zanimljiv način najavio ovu utakmicuselektor Portugalije Fernando Santoš pritom hvali našu reprezentacije, ali - za Tadića je ipak strateg Srbije u prvom planu:

- Otkako je "mister" došao na mesto selektora, oseća se nova energija. Vratio se kult reprezentacije, igramo stvarno dobro i atraktivno, narod je to prepoznao i stao uz nas. Ne čude me reči selektora Portugala. Našu ekipu kroz cele kvalifikacije krasi zajedništvo, vratila se vera u srpski fudbal i u nedelju treba samo da stavimo šlag na tortu, istakao je kapiten reprezentacije Srbije.

Utakmica Portugal - Srbija na programu u nedelju od 20.45, a možete je iz minuta u minut pratiti na portalu "Novosti", gde vas očekuju i brojni detalji sa ovog meča godine, foto i video prilozi, kao i reakcije aktera i analiza onoga što sledi.

BINUS VIDEO: SLOBODNI ASOVI: Mogući transferi koji će promeniti fudbal!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)