"IMAMO VELIKO SRCE!" Piksi posle podviga Srbije: Nemamo mi limit!

Novosti online

14. 11. 2021. u 23:03

Veliki podvig napravila je Srbija protiv Portugalije. Selektor Dragan Stojković Piksi veruje da je ovo samo početak.

ИМАМО ВЕЛИКО СРЦЕ! Пикси после подвига Србије: Немамо ми лимит!

Foto: AP

Dominirala je Srbija u srcu Lisabona i poslala Portugalce u Baraž. Nakon meča sa dosta emocija govorio je Dragan Stojković Piksi. 

- Po onome što smo prikazali zaslužili smo pobedu. Momci su odigrali takmičarsku utakmicu sa dubokim uverenjem da možemo da dobijemo. Bez obzira što smo igrali protiv jedne od najjačih selekcija mislim da je ovo veliki uspeh za Srbiju i srpski fudbal. Svi zaslužuju čestitke. 

Srbija je prvi put nakon 1984. godine savladala Portugalce u Lisabonu. 

- Govorili smo od početka da će utakmica u Lisabonu biti finale. znali smo da nas samo pobeda vodi na željeno mesto. Mentalna snaga, taktička zrelost, požrtvovanost... Poštovanje svih principa koje sam tražio dovela je do toga da Srbija bude ponosna. Ne bi se ništa promenilo i da nismo pobedili ali Srbija ima prava da slavi, rekao je Stojković i dodao: 

Tanjug/AP

Detalj sa meča Portugal - Srbija

- Moj posao je da prenesem znanje igračima, da ih ubedim da veruju i to je dovelo do ovoga. Igračima je objašnjeno šta trebaju raditi na terenu. Igra je bila prelepa. Verovali smo u to, govorio sam da niko nema krila da leti. Igra je 10 na 10 u terenu. Pokazali smo veliko srce, volju i motivaciju. Na kraju se sve vratilo kako treba. Velika je stvar pobediti Portugaliju. Tradicije, pozitivne ili negativne postoje da bi se rušile. Srušili smo tradiciju i pobedili ih u Lisabonu.  

Pred Srbijom je još uspeha smatra selektor. 

- Nemamo limit. Posle ovoga ćemo analizirati sve. Ono što je urađeno, urađeno je perfektno. Ušli smo u finiš koji je pokazao ko ko je bolji imamo potencijal još veće stvari, zaključio je Stojković.

BONUS GALERIJA - Slavlje u svlačionici

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!