PARTIZAN POBEGAO ZVEZDI NA +8: Crno-beli Stanojeviću za rođendan poklonili ubedljiv trijumf!

A. Ilić

28. 10. 2021. u 18:51 >> 18:51

FUDBALERI Partizana slavili su protiv Metalca 3:1 (1:1) u odloženom meču 5. kola Superlige Srbije.

ПАРТИЗАН ПОБЕГАО ЗВЕЗДИ НА +8: Црно-бели Станојевићу за рођендан поклонили убедљив тријумф!

FOTO: FK Partizan

Partizan je rano poveo na ovom meču, ali je u nastavku prvog poluvremena inicijativu prepustio gostima. Ipak, ulaskom Natha u igru dobili su crno-beli na živosti u drugom poluvremenu, a to je bilo dovoljno za novi trijumf. 

Viđen je zanimljiv početak meča. Uvodnih pet minuta prošla su u početnom ispitivanju snaga, da bi nakon toga usledio uragan dešavanja spakovan u nekoliko minuta. 

Rikardo Gomeš je već u osmom minutu postigao šesnaesti gol u sezoni. Iskoristio je grešku gostiju na sredini terena, povukao kontru, odbranio se isprva metalac, ali je dobio drugu priliku za udarac Gomeš, a drugog puta nije bilo šanse za odbranu Metalca. 

Nije se još gol slegao među igračima i okupljenim navijačima usledilo je uzbuđenje na drugoj strani. Stuparević se našao u izglednoj šansi, mladi fudbaler pogodio je prečku gola već savladanog Popovića. 

Šok za malobrojnu publiku usledio je u 29. minutu kada Metalac dolazi do izjednačenja u Humskoj. Nakon greške Siniše Saničanina Filip Stuparević je bio zaboravljen iza odbrane, došao je u priliku iz koje je teže promašiti nego pogoditi gol. 

Napravio je Mateja Maslarević početničku grešku u svom šesnaestercu. Stojić mu je vratio loptu, a on je bio neodlučan šta učiniti sa njom, iskoristio je to Rikardo Gomeš da mu je oduzme, a mladi golman napravio je penal. Iskoristio je udarac sa "bele tačke" da Partizan dovede u vođstvo - 2:1. 

Sačuvao je sada golman Metalca mrežu svog tima u tri navrata. Prvo je u 59. minutu dva puta odlično zaustavio nalet domaćih. Prvo Rikarda Gomeša koji je šutirao iz srca šesnaesterca, a potom i projektil Jojića koji je stigao izvan šesnaesterca. 

FOTO: FK Partizan

Četiri minuta kasnije Nemanja Jović je izašao pred Maslarevića, a ponovo je kao pobednik iz tog duela izašao golman tima iz Gornjeg Milanovca. 

Nije odstupao Partizan, želeli su domaći što pre da reše pitanje pobednika. Popović je u 68. minutu proigrao Jojića, koji dodaje Nathu, Izraelac je iskusno sačekao iza lopte, na kraju odlična akcija za novi gol crno-belih. 

u 76. minutu igre imao je Partizan priliku da uveća prednost na 4:1. Odlično je Danilo Pantić proigrao Živkovića, on je pucao visoko preko gola gostiju. 

Do kraja nije bilo promene rezultata. Partizan se nalazi na prvoj poziciji tabele Superlige Srbije sa 40 bodova, dok je Zvezda drugoplasirana sa 32 i utakmicom manje. 

FOTO: FK Partizan

90' KRAJ MEČA PARTIZAN - METALAC 3:1

88' Imao je Jovan Vlalukin priliku iz prekida, pravo u ruke Popoviću šalje loptu. 

86' Zapretio je Stefan Cvetković sa distance, nije Popović imao mnogo posla. 

82' Sada je javno opomenut i Mlađović. Nakon prekida Šćekić je pokušao, neprecizno. 

76' Pantić je pametno proigrao usamljenog Živkovića na desnoj strani. Partizanov bek je pucao snažno, ali neprecizno sa nekih deset metara od gola Metalca. Spremaju se nove promene kod gostiju.

75' Šćekić će na teren umesto Jojića. Iz igre Lazetić izvodi  Stuparevića i Odadu, ulaze Bogdan Jokić i Nikola Furtula. 

72' Greši na svojoj polovini Odada, Jović se našao nakon proigravanja u prilici, bio je blokiran mladi fudbaler crno-belih. 

68' Novi gol Partizana. Popović je proigrao Jojića, koji dodaje Nathu, Izraelac je iskusno sačekao iza lopte, na kraju odlična akcija za novi gol crno-belih. 

66' Filip Antonijević dobio je žuti karton. 

63' Nemanja Jović je prošao između dvojice štopera gostiju, šutirao je, odlično brani Maslarević. 

59' Dve fantastične odbrane Maslarevića. Šutirao je prvo Gomeš, brani golman gostiju, potom je i Jojić oprobao udarac. Oba puta golman Partizanovog rivala bio je na visini zadatka. Treba istaći da je Partizan živnuo nakon izmena, da je sada više puta ugrozio rivala nego u celom prvom poluvremenu. 

57' Jović je na terenu zamenio mladog Terzića. 

55' Žuti karton dobio je Živković zbog neopreznog starta. 

51' Bibras Natho izveo je najstrožu kaznu, stao je  oči u oči sa Maslarevićem. Precizan je bio Natho - 2:1 za Partizan

FOTO: FK Partizan

50' Mateja Maslarević je u svom šesnaestercu zakomplikovao sebi život. Stojić je vratio golmanu Metalca, koji je bio neodlučan, Rikardo mu je ukrao loptu, a čuvar mreže gostiju napravio je penal. 

49' Pokušava Krajišnik sa distance, bio je neprecizan. 

46' Tri izmene pravi Stanojević. Bibras Natho, Slobodan Urošević i Marko Živković ušli su na teren. Dok su igru napustili Aleksandar Miljković, Ivan Obradović i Kvinsi Menig. 

45' Kraj prvog poluvremena. Partizan je prvi postigao gol, ali je u nastavku Metalac bio za nijansu opasniji. Uz postignut gol, Stuparević je pogodio i prečku, pred crno-belima je drugo poluvreme u kome mora znatno bolje ukoliko žele da upišu novu pobedu, jer naspram sebe imaju motivisanog protivnika.  

FOTO: FK Partizan

41' Po treći put tukao je Miljković glavom u šesnaestercu rivala. Ovoga puta Obradović ga je odlično pronašao, lopta odlazi kraj stative Mislarevićevog gola. 

 37' Zabrinjava povreda Rikarda Gomeša, napadač crno-belih pokušava da ostane na terenu, ali sa bolnom grimasom šepa oko šesnaesterca rivala. 

29' Metalac na stadionu u Humskoj stiže do izjednačenja. Nakon greške Siniše Saničanina Filip Stuparević je bio zaboravljen iza odbrane, došao je u priliku iz koje je teže promašiti nego pogoditi, bivši fudbaler Voždovca hladnokrvno je poslao loptu u mrežu Aleksandra Popovića za 1:1. 

23' Kvini Menig je prošao Miloša Bačkulju, ali mu je u završnici nedostajalo malo koncentracije da ugrozi gol Metalca. 

21' Ponovo su lepo iskombinovali Jojić iz prekida i Miljković u šesnaestercu, lopta odlazi iznad gola. 

FOTO: FK Partizan

15' Vlalukin zadaje dosta problema defanzivcima Partizana. Fudbaler koji je ponikao u Partizanu je vidno raspoložen za igru, ali za sada ga drže pod kontrolom Miletić i Saničanin. 

9' Dosta sreće imao je Partizan. Odmah nakon postignutog gola crno-belih usledila je odlična prilika na drugoj strani. Stuparević je pogodio prečku. 

8' Nakon mirnog uvoda Rikardo Gomeš nastavlja svoju seriju u domaćem prvenstvu i protiv Metalca. Velika greška fudbalera Metalca na sredini terena "otvorila" je kontru Partizana, gde se Rikardo našao oči u oči sa golmanom Mislarevićem i postigao svoj 16. gol. 

FOTO: FK Partizan

2' Jojić je fantastično izveo prekid, a Aleksandar Miljković je pri udarcu glavom bio u ofsajdu. Bez opasnosti po Mislarevića. 

1' Utakmica je počela. 

Uoči meča

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miljković, Miletić, Saničanin, Obradović – Zđelar, Jojić – Terzić, Pantić, Menig – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

METALAC (4-2-3-1): Mislarević – Vlalukin, Bačkulja, Mlađović, Antonijević – Stojić, Odada – Krajišnik, Fićović, Cvetković – Stuparević. Trener: Žarko Lazetić.

Crno-beli silno su motivisani pred odloženi duel, posebno nakon jučerašnjeg poraza Crvene zvezde, te će u današnjem meču ekipa iz Humske pokušati da ode na plus 8. na tabeli Superlige. 

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević dao je najavu ove utakmice na konferenciji za novinare. 

- Imamo meč koji je bitan, izuzetno zahtevna, pokazalo se iz prethodnih utakmica s njima, jednom smo izgubili bodove. Ulazimo s oprezom i maksimalno koncentrisani, oni su mlada ekipa, poletna. Njihov način igre otvara i nama prostore, biće sigurno interesantna utakmica. Nadam se i da će navijači da dođu, bodre nas, pozivam ih. Svaki segment je bitan, trebalo bi da budemo kao jedan - kaže Stanojević.

Za duel su neizvesni kapiten Lazar Marković i krilni napadač Filip Holender, čak je i Rikardo Gomeš pod upitnikom posle bola u kolenu protiv TSC-a. 

Trener Metalca Žarko Lazetić u superlativu je govorio o Partizanu. 

– U njihovoj igri se vidi sve; vidi se ruka trenera, vidi se koliko su opasni u skoro svim fazama igre, – izjavljuje o Partizanu Lazetić. – Jako su dobri u ofanzivnoj tranziciji, igraju direktan, moderan fudbal, pritiskaju visoko, nemaju problem ni kada su u srednjoj nižoj zoni, sam broj njihovih bodova i pobeda govori kako su se dobro složili, što potvrđuju i rezultati u Evropi. S druge strane, mi istina nismo u sjajnom momentu, što možemo nazvati i krizom, ali treniramo, razgovaramo, rešavamo probleme. Znamo da u fudbalu svašta može da se desi i da je svaka utakmica priča za sebe. Mi smo u Subotici protiv Spartaka, na primer, u svim segmentima bili mnogo bolji, a izgubili smo 2:0, pa je ostao utisak kakav je ostao, pošto na kraju ipak rezultat određuje sve, – podseća Lazetić.

Na pitanje da li će promeniti dosadašnju strategiju pošto pred sobom ima rivala kao što je Partizan, rekao je: 

– Pred te velike utakmice, na lepim stadionima, posebno Partizanovom, koji je meni omiljen, igračima govorim da uživaju, da se baš tad izmere i dokažu. Mi ne možemo sad, zato što igramo sa velikima, da menjamo našu strategiju i način igre zbog jednog meča. Pokušaćemo da budemo visoko, da napadnemo Partizan, da budemo agresivni, da držimo loptu u posedu i završavamo akcije kako treba. Sve ćemo raditi kao što radimo protiv svake druge ekipe. Koliko će nam to oni dozvoliti, videćemo. Mi ćemo biti spremni za sve faze, pokušaćemo da odigramo najbolju moguću utakmicu do sada, jer je to uslov da uopšte budemo konkuretni u duelu s Partizanom, – najavio je šef struke Metalca.

VONUS VIDEO 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest