LEGENDA SE VRAĆA KUĆI: Otišao je i taj Kuman, a dolazi omiljeni sin Barselone

Novosti online

28. 10. 2021. u 08:30

FUDBALSKI klub Barselona u potrazi je za novim trenerom nakon što su u sredu kasno u noć otpustili Ronalda Kumana.

ЛЕГЕНДА СЕ ВРАЋА КУЋИ: Отишао је и тај Куман, а долази омиљени син Барселоне

FOTO: EPA

Serija od dva poraza u nizu, uz koju, ako još malo gurnemo ruku u džep, dobijamo tri izgubljena duela na četiri odigrane utakmice, značila je neminovni rastanak. Priželjkivali su svi u Blaugrani bolje, nisu dobili takav scenario, zbog čega je jedino realno bilo da se stisnu dlanovi i putevi raziđu.

Istog trenutka kada je Kuman otpušten, krenulo se sa licitacijama imena njegove zamene

Italijanski novinar Fabricio Romano objavio je da je Barselona već kontaktirala sa svojim legendarnim igračem Ćavijem Ernandezom, a da za razliku od prethodnih poziva "matice", koje je odbijao, sada želi na vrelu klupu.

Ćavi trenira katarski Al Sad, i to sa velikim uspehom, ali sebe nije smatrao dovoljno kvalitetnim trenerom dostojnim klupe Barselone i to je osnovni razlog zbog kog je odbijao u više navrata. Ipak, sada smatra da je sazreo i da je pravi trenutak za povratak na "Nou Kamp", ali ima čvrst ugovor i moraće da se dogovori sa katarskim klubom.

Navodno, Barselona je kontaktirala sa njim već pre nekoliko nedelja kako bi "opipala" puls i dobila je pozitivan odgovor, pa je podrška Kumanu svakako bila lažna.

Foto: EPA-EFE/David Borrat

 

Druga opcija je Roberto Martinez, aktuelni selektor Belgije, koji se takođe već duže vreme spominjao kao potencijalni trener Barselone, ali su ga izazovi sa talentovanom reprezentacijom gurali napred.

Ipak, bivši trener Evertona i Vigana se nije proslavio na Evropskom prvenstvu, gde su zaustavljeni u četvrtfinalu, dok je protraćio šansu i da im donese prvi trofej na Ligi nacija. Nije to naročito važno takmičenje, ali bi Belgiji donelo veliko slavlje, međutim, i tu su zaustavljeni na korak od finala.

Ipak, čini se da je omiljeni sin  Barse najbliži klupi. Neophodno je da se reši situacija sa njegovim aktuelnim timom Al Sadom, kao i sva potrebna papirologija i Ćavi bi vrlo brzo mogao da preuzme kormilo ekipe u kojoj se proslavio. Dok se to ne dogodi, tim bi trebalo da vodi Serhi Barhuan, aktuelni menadžer Barselone B.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije