STRAŠAN EL KLASIKO: Real slavio usred Barselone i zaseo na prvo mesto (VIDEO)

Novosti online

24. 10. 2021. u 18:15

REAL Madrid je kao gost savladao Barselonu u najvećoj utakmici španskog fudbala, a tim trijmfom od 1:2 na "Nou kampu" došao je do čelne pozicije na tabeli Primere, dok je domaćin osmi, ali sa samo pet bodova zaostatka.

СТРАШАН ЕЛ КЛАСИКО: Реал славио усред Барселоне и засео на прво место (ВИДЕО)

EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Burno je bilo na terenu, i to od početka do kraja, ali su domaći navijači imali malo razloga za zadovoljstvo. No, krenimo redom i to od trenutka kada se mreža prvi put zatresla.

Uvodni gol postigao je David Alaba u 32. minutu, i to posle brzopotezne akcije koju je upravo on i započeo.

Oduzeo je rivalima loptu na rubu Realovog kaznenog prostora, dodao je odmah kolegama i potračao napred. U nastavku te kontre, Rodrigo je uočio kretnju debitanta na "el klasiku", proigrao ga pravovremeno na levom krilu, a ovaj sjajnim poluvisokim udarcem u dalji ugao obradovao sve kojima je madridski gigant u srcu.

Pogodak se desio posle burnog početka, u kome se Vinisijuš Žunior prilično obrukao tražeći penal na nevešt način, jer prekršaja rivala nije ni bilo, ali se još više obrukao Barsin Dest, koji je sa sedam, osam metara, neometan, promašio praznu mrežu Reala.

I, nakon što je Alaba postao tek peti igrač koji je na debiju u belom dresu Madriđana postigao gol na prvom meču protiv Barselone (to su uradili Ronaldo, Van Nistelroj, Varan i Hese), 86.422 gledaoca na "Nou kampu" ponadalo se da će se stvari promeniti kada je trener Ronald Kuman počeo da "meša karte".


U igru je ušao Kutinjo, povezao redove svoje ekipe koliko-toliko, ali ne i dovoljno da bi se rezultat promenio kako su to navijači Barse priželjkivali.


Tradicija da Real ne gubi prvenstveni meč u kome vodi, produžila se i na 35. takav nastup, jer je Barselona delovala daleko bezopasnije nego što bi domaća publika to želela, a kada bi i stvarala šanse, propuštala bi ih. Ili bi se bunila što, eto, nije bilo penala za nju.


To se i desilo u sudijskoj nadoknadi vremena, kada je Pike tražio da se zbog njegovog pada u kaznenom prostoru Reala "svira" jedanaesterac, a desila se brza akcija rivala u kojoj je Asensio šutirao, a na odbitak natrčao Lukas Vaskez i doneo nedostižnu prednost Realu.


Dva minuta kasnije, u "96.", Barselona je došla do utešnog gola, strelac je bio Serhio Aguero, ali ta uteha i nije bila neka naročito velika za njene pristalice posle svega viđenog. I, što je još važnije, posle najnovijeg stanja na tabeli.


A na njoj Real vodi sa 20 bodova, koliko su skupili i Sevilja i Real Sosijedad, dok Barselona posle drugog poraza u prvenstvu, u kome je ostvarila samo četiri pobede, i dalje ima 15, pa gleda u leđa i pomenutim ekipama, ali i Atletiko Madridu (17 bodova), te Rajo Valjekanu i Atletik Bilbau (po 16).


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!