TUGA U FRANCUSKOJ, PREMINUO KONTROVERZNI TAPI: Jedino Zvezdu nije mogao da kupi! Finale KEŠ iz Barija je bila njegova rak rana

Novosti online

03. 10. 2021. u 10:20

U 78. godini posle duge i teške bolesti i borbe sa kancerom preminuo je nekadašnji prvi čovek Olimpika iz Marseja, kontroverzni biznismen i poznata figura u svetu politike, biznisa i sporta Bernar Tapi.

ТУГА У ФРАНЦУСКОЈ, ПРЕМИНУО КОНТРОВЕРЗНИ ТАПИ:  Једино Звезду није могао да купи! Финале КЕШ из Барија је била његова рак рана

FOTO: AP/Tanjug

On je od 2017. godine bolovao od raka, a nedavno su isplivale i jezive fotografije vremešnog Tapija koga su provalnici prebili kada su pokušavali da ga opljačkaju. 

On je u mladosti počeo tako što je prodavao televizore, a ogromno bogatstvo je stekao preprodajući razne kompanije.

Ipak najviše je bio poznat po svom radu u sportu.

Prvo je osnovao svoj biciklistički tim koji je osvojio "Tur de Frans", a onda preuzeo Olimpik Marsej 1986. godine i odveo ga do finala Kupa Evropskih šampiona sa Crvenom zvezdom 1991. godine. 

Uložio je ogroman novac u klub, doveo mnoga pojačanja, ali nije uspeo da pobedi Crvenu zvezdu u svom prvom finalu. Kasnije su isplivale šokantne priče o tome kako je želeo da kupi pobedu u tom finalu, a kasnije su i njega i klub slične malverzacije koštale. 

Uspeo je sa Olimpikom da osvoji titulu šampiona Evrope 1993. godine pobedom nad Milanom, ali ke 1996. godine morao da ode u zatvor zbog brojnih mutnih radnji, a klub je izbačen iz lige. 

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)