PEHAR PSŽ, SLAVI I ROMA: Prema procenama, večiti idu do osmine finala Lige Evrope i Lige konferencija

Boris Antić

02. 10. 2021. u 17:46

FINALE Lige šampiona je rezervisano za PSŽ i Mančester siti, pobediće Francuzi i prvi put u istoriji se popeti na krov kontinenta.

ПЕХАР ПСЖ,  СЛАВИ И РОМА: Према проценама, вечити иду до осмине финала Лиге Европе и Лиге конференција

FOTO: EPA

O novom vlasniku pehara Lige Evrope odlučivaće Napoli i Vest Hem, a slaviće "čekićari".

Roma i Totenhem boriće se u odlučujućem duelu za trofej Lige konferencija, ugrabiće ga "vučica". Tako najpoznatije svetske kladionice vide rasplet u tri klupska takmičenja UEFA, gde uspešno nastupaju i dva naša najbolja kluba, i sasvim solidno se kotiraju po kvotama za titulu.

Prema čuvenom "Vilijem Hilu", u Sankt Peterburgu će, na završnom susretu elite, da se sudare dva najbogatija kluba, "sveci" i "građani". Blaga prednost ide na stranu šeika iz Katara Nasera el Helaifija, koji je na "Parku prinčeva" okupio triling snova Lionel Mesi-Nejmar-Kilijan Mbape. Mada su u prvih šest na listi favorita čak četiri engleska tima, po tim procenama ostaće bez krune, koju brani Čelsi (zauzima petu poziciju, sa kvotom 9,00). Od naših fudbalera, najbolje izglede da se domogne trona ima Nemanja Matić, čiji je Mančester junajted šesti (12.00).

Mada su u proteklih 13 godina sedam puta pobeđivali u LŠ, Španaca nema pri vrhu, a posebno se srozala Barselona, koja je tek 13. po poretku (kvota 51,00, kao i Atalanta). Na samom dnu je švedski Malme, našeg Veljka Birmančevića (1.001,00).

Iznenađujuća je prognoza da će puleni menadžera Vest Hema Dejvida Mojesa da prigrle drugi po važnosti trofej (11,00) u finalu 18. maja 2022. u Sevilji. Što se tiče ekipa čiji su članovi srpski internacionalci, najbliže vrhu je Lacio Sergeja Milinković-Savića, koji je na deobi petog mesta (21,00). Ne toliko daleko od najboljih je Crvena zvezda, sa koeficijentom 67.00 da će osvojiti Ligu Evrope, i u rangu je sa Spartom Prag, Marseljom i Galatasarajem. Kladionice nemaju dilemu da će Beograđani biti prvi u grupi (1,53), ispred Brage (3,75).

Liga konferencija, najmlađe čedo UEFA, trebalo bi u finalu u Tirani 25. maja da donese obračun velikog Žozea Murinja sa svojim bivšim klubom Totenhemom. Po kvotama, biće to slatka osveta portugalskog stratega, koji je trener Rome. Veoma dobro je rangiran Partizan, pošto je 11. na listi favorita (kvota 41,00 za pehar), a malo bolje stoji rival iz grupe Gent, čiji je napadač Srbin Darko Lemajić (21,00). Crno-beli iz Humske, stavljeni su u istu ravan sa Makabijem TA, LASK i PAOK.

Ni u Zvezdi, ni u Partizanu se ne bi bunili da kladionice pogode, jer bi to značilo da će oba naša predstavnika igrati u osmini finala.

LEVANDOVSKI PRVI, JOVIĆ 39.

KLADIONICE su rangirale i fudbalere po šansama da budu prvi na listi strelaca na kraju LŠ, a tu je broj jedan Robert Levandovski (2,5), ispred Ajaksovog špica Sebastijena Alea (6,50), Mohameda Salah (9,00), Kristijana Ronalda (11,00), Lionela Mesija (13,00)...

Od naših, najbolje se kotira Luka Jović iz Reala na 39. poziciji, sa kvotom 101,00 da će biti golgeter takmičenja.

BONUS VIDEO - RAT NAVIJAČA: Haos u Francuskoj - Pristalice Lila ponovo u centru pažnje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)