ZVEZDA MOŽE DO ČETVRTFINALA LE: Crveno-beli sigurno prolaze grupu, kažu Amerikanci (FOTO)

Novosti online

01. 10. 2021. u 16:43

CRVENA ZVEZDA je u noći za pamćenje savladala Ludogorec i sa maksimalnih šest bodova učvrstila lidersku poziciju grupe F Lige Evrope pred dvomeč sa Midtjulandom.

ЗВЕЗДА МОЖЕ ДО ЧЕТВРТФИНАЛА ЛЕ: Црвено-бели сигурно пролазе групу, кажу Американци (ФОТО)

Foto: FK Crvena zvezda

Mnogi  crveno-bele već vide "jednom nogom" u nokaut fazi tog takmičenja, a specijalizovani sajt projects.fivethirtyeight daje im 83 odsto šansi za drugi krug i čak 58 odsto za plasman u osminu finala!

FOTO: FIVETHIRTYEIGHT.COM

Da će ekipa Dejana Stankovića napraviti podvig i doći do četvrtfinala, verovatnoća je sasvim solidnih 16 odsto, četiri odsto za polufinale, 1 odsto za finale i manje od 1 odsto za osvajanje Lige Evrope.

Primera radi, Zvezdi se daju veće šanse za plasman u četvrtfinale nego što ih imaju Dinamo Zagreb, Galatasaraj, Sparta Prag, Klub Briž, Genk, Legija, MIdtjiland, pa čak i brojni klubovi iz Lige šampiona koji bi mogli da nastave takmičenje u Ligi Evrope, poput Milana, Viljareala, Intera...

Inače, po ovoj kalkulaciji, najveći favorit za osvajanje Lige Evrope je - Barselona! Velikan iz španske pokrajine izgubio je prva dva meča u Ligi šampiona pa mu američki analitičari predviđaju selidbu u Ligu Evrope, mada, kada se vidi kako igraju i treće mesto im je ugroženo.

BONUS VIDEO - Igrači Zvezde slave ulazak u Ligu Evrope

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024