RUŠEVINA OD BARSE: Kaatalonci spali na najniže grane

Novosti online

30. 09. 2021. u 21:51

OD nekadašnje fudbalske imperije, ostala je samo ruševina da podseća na nekadašnju slavnu istoriju. Ta metafora možda i najbolje opisuje momenat u kojem se trenutno nalazi Barselona.

РУШЕВИНА ОД БАРСЕ: Кааталонци спали на најниже гране

FOTO: EPA

Katalonski klub je u sredu na gostujućem terenu izgubio od Benfike (3:0) što je prvi put da je na uvodne dve utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona doživeo poraz, dok je u evropskim takmičenjima poslednji put na taj način počinjao svoje učešće u sezoni 1972/1973.

- Neću da raspravljam o nivou moje ekipe. Nema svrhe upoređivati ovaj Barselonin tim sa onim iz prošlosti i to je jasno kao dan. Jedino što mogu jeste da vam kažem ocenu mog rada u klubu, a to je da imam podršku ekipe - rekao je trener Ronald Kuman kome se već neko vreme drma stolica usled loših rezultata, dok se kao kandidati da ga zamene pominju Roberto Martinez, Antonio Konte, Andrea Pirlo i Čavi.

Tragičnost i apsolutna inferiornost Barselone se ogleda u činjenici da su za 90 minuta meča sa portugalskim klubom uputili samo jedan šut u okvir gola! Posebno zanimljiv podatak jeste da poslednji put kada španski klub nije prošao grupu Lige šampiona jeste sezona 2000/2001, kada su i doživljena dva uzastopna poraza, od Bešiktaša i Milana.

Rezultatsko sivilo bi moglo da se nastavi već za vikend pošto ih u subotu (21.00) očekuje gostovanje madridskom Atletiku, dok će naredni izazov u Evropi imati 20. oktobra kada dočekuju Dinamo iz Kijeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda