NE RUŠITE TAKMIČENJE! Iz Zajednice apeluju na klubove da ne vuku poteze kao Radnik, Radnički Niš i Zvezda

N. ILjUKIĆ

23. 09. 2021. u 21:55 >> 21:56

NAJNOVIJA dešavanja po pitanju odlaganja utakmica zbog iznenadne bolesti igrača, u velikoj meri prave problem sa kalendarom takmičenja što nas dovodi u situaciju da kvarimo sjajnu takmičarsku sezonu, koja do sada nije imala nikakvih loših konotacija.

НЕ РУШИТЕ ТАКМИЧЕЊЕ! Из Заједнице апелују на клубове да не вуку потезе као Радник, Раднички Ниш и Звезда

FOTO: M. Vukadinović

Ovo su reči kojima se direktor Zajednice Superlige Srbije Aleksandar Pivić obratio juče svim klubovima, a posebno Radniku, niškom Radničkom i Crvenoj zvezdi, koji su prijavili veće grupe fudbalera sa stomačnim problemima i odložili svoje mečeve sa TSC, Metalcem i Voždovcem.

Situacija koja je, ne bi to valjda nikoga u Srbiji trebalo da čudi, izazvala određene sumnje u verodostojnost, izazvala je najburnije reakcije kod trenera Partizana Aleksandra Stanojevića, koji je prstom pokazao direktno na Zvezdu i na - regularnost takmičenja. Član 15 Propozicija tog takmičenja je u poslednja dva dana prilično (zlo)upotrebljen, a na njega se juče pozvao i Pivić.

- Procedura za odlaganje utakmica u slučaju iznenadne bolesti igrača predviđena je članom 15. Propozicija za takmičenje u Superligi Srbije,

METALAC KRATAK I EFEKTAN

TRENER Partizana Aleksandar Stanojević je pre dva dana punih sedam minuta "goreo" na konferenciji za medije pričajući o "fintama" najvećeg rivala. Ipak, nogu su prvi povukli niški Radnički i Radnik. Metalac je trebalo da bude rival Nišlija, ali su u Gornjem Milanovcu bili mnogo kraći i možda efektniji od Stanojevića, pa su u Niš poslali ovakvu poruku:

- Igračima Radničkog želimo brz oporavak. Sigurni smo da će da ozdrave već do sledećeg kola, predstojećeg vikenda. Metalac će odloženu utakmicu odigrati kada svi naši igrači budu spremni, bez povreda, bez žutih kartona i kada budemo dostigli top formu. Javićemo se, svakako, dan-dva ranije!

po kojoj je klub dužan da uz pisani zahtev podnese i kompletnu medicinsku dokumentaciju izdatu od strane relevantne državne medicinske ustanove za minimum sedam standardnih igrača, kako bi Medicinska komisija FSS mogla da odlučuje po podnetom zahtevu. U konkretnom slučaju, u 10. kolu odlaganje po istom osnovu zatražila su tri kluba, Radnik zbog bolesti sedam igrača, niški Radnički zbog bolesti 12 igrača i Crvena zvezda zbog bolesti deset igrača. Medicinska komisija FSS je u sva tri konkretna slučaja procenila da su uslovi po pitanju dostavljenih medicinskih izveštaja ispunjeni, na osnovu čega je donela odluku o odlaganju utakmica ovih klubova - obrazložio je Pivić, dok "Novosti" iz Zajednice Superlige ni na nekoliko ponovljenih molbi nisu dobile detaljan spisak 29 obolelih fudbalera tri pomenuta kluba.

Pošto je sve ovo izazvalo sumnje u fudbalskoj javnosti u Srbiji, direktor Superlige je vrlo jasno skrenuo pažnju klubovima upravo na taj detalj i praktično zatražio da se sa ovakvim pojavama ne ruši integritet takmičenja.

- Priroda situacije je takva da svi uključeni učesnici u takmičenju i tela odgovorna za sprovođenje takmičenja, moraju svoju aktivnost podrediti opštem interesu, a to je svakako integritet. Tražim od klubova da povedu računa i da koriste svoje igračke kadrove maksimalno, da ne pribegavaju zahtevima za odlaganje, jer imaju mogućnost da na A listu licenciraju 30 igrača, dok na dodatnoj B listi, predviđenoj za licenciranje mladih igrača ne postoji ograničenje u broju - zaključio je direktor Superlige Srbije.

Niko sa zdravim razumom ne želi da sumnja da su tri navedena kluba sa nečasnim namerama tražila neki dan odmora više u ligi koja je posle mnogo godina počela da ne liči na "ligu bez briga". Niti da su najnoviji stomačni problemi "mutirali" u mnogo gori virus u srpskom fudbalu. Virus laži i prevare!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024