ISKLIZNULO "PLUS PET": Partizan propustio priliku da poveća prednost na tabeli u odnosu na Zvezdu

M. BLAŽIĆ

20. 09. 2021. u 20:10

VEĆ skoro deceniju, Partizan u svakom meču kod kuće bar jednom zatrese mrežu večitog rivala. Od poraza 0:1 u derbiju igranom 5. maja 2012, crno-beli, ne samo da su postigli gol u svih deset mečeva protiv Crvene zvezde u Humskoj, već su i uvek vodili 1:0. Ali u poslednje vreme uvek postoji to nešto malo što na kraju sreću kvari, i pobeda izmakne po sličnom receptu.

ИСКЛИЗНУЛО ПЛУС ПЕТ: Партизан пропустио прилику да повећа предност на табели у односу на Звезду

FOTO: M. Vukadinović

Isto tako, na pet duela od decembra 2017, do 165. derbija odigranog u nedelju uveče (1:1), u Partizanovom fudbalskom domu su viđena dva gola, i uvek je domaćin vodio. Samo jednom je posle gola crno--belih kojim je otvarana utakmica, usledio završni udarac, pre dve godine, kada je Zoran Tošić pečatirao pobedu (2:0). Svi ostali derbiji su ličili "kao jaje jajetu", Partizan je stizao do prednosti, a gost u poslednjih petnaestak minuta neutralisao već viđeni minimalac najljućeg rivala i izborio remi.

UROŠEVIĆ: BEZ SREĆE NA KRAJU

ZA trijumfom žali i bek Slobodan Urošević, koji se kao lav svih 90 minuta sa ofanzivnim fudbalerima crveno-belih.

- Imali smo tri-četiri dobre šanse. Samo da smo bili malo koncentrisaniji, da smo postigli i taj drugi gol. Slabije smo ušli u utakmicu, dok nismo došli do svoje igre, nakon čega smo uspostavili kontrolu. Nesrećno smo primili gol na kraju - istakao je levi bek crno-belih.

Za razliku od prethodna tri derbija, u kojima je sticao prednost posle bolje i konkretnije igre, Partizan je preksinoć prvi put došao do daha kada je Natho, za njega atipično levom nogom, matirao Borjana. Interesantno je da je to bio prvi šut Stanojevićevog tima na utakmici. Na isti način, praktično bez daha i u trenucima kada je najmanje mirisalo na izjednačenje, Zvezda je preko Kataija stigla do gola, koji prvenstvenu trku udvoje čini podjednako neizvesnom kao što je bila uoči derbija.

Prvi od četiri derbija koji je imao prizvuke nedeljnog je 156. odigran 13. decembra 2017. Tada je Partizan sa bele tačke golom Sume u 61. stigao do prednosti, da bi Boaći u 84. minutu vratio svoj tim u život. U septembru 2018. Rikardo je matirao Borjana u 33. minutu, a Boaći još jednom bio spasilac Zvezde u 73. minutu. Usledila je pobeda crno-

-belih (2:0, Suma i Tošić) u septembru 2019, da bi poslednja dva meča donela sada već standardnu sliku.

- Ostaje žal za pobedom, jer smo imali vođstvo tokom većeg dela meča, koje smo mogli da uvećamo. Naravno da u utakmicama poput ove neke situacije moramo da rešavamo - izjavio je Aleksandar Stanojević posle derbija i na taj način ponovio ono što je morao da kaže i prošlog septembra kada je Stevanović u 6. minutu doneo prednost, a Katai izjednačio u 75.

JOJIĆ: BOJAŽLjIVO NA POČETKU

VEZISTA Miloš Jojić istakao je da je njegov tim neoprezno primio gol.

- Igrali smo bojažljivo na početku, Zvezda je tada za nijansu bila bolji rival, a od tog momenta smo na neki način samo mi postojali na terenu. Igrali smo dosta bolje, stvarali šanse i dali gol. Ostaje žal što nismo dali još neki pogodak i priveli utakmicu kraju. Mislim da je najrealnije bilo da smo pobedili. Pred kraj utakmice naivno smo primili gol - rekao je Jojić.

Propustili su crno-beli idealnu priliku da odlaskom na "plus pet" dođu u mnogo komforniju situaciju, ali je jasno da i u tom slučaju apsolutno ništa ne bi bilo rešeno, s obzirom na to da su do kraja prvenstvene trke na programu još dva derbija, a od raspleta u ligaških 30 kola će zavisiti kome će u plej-ofu pripasti uloga domaćina (bolje plasirani igra kod kuće).

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima