VLASNIK ČELSIJA ROMAN ABRAMOVIČ STIGAO U TIVAT: Svi su gledali u njegovu luksuznu jahtu, a došao je sa dve (FOTO/VIDEO)

Novosti online

15. 09. 2021. u 09:11

LUKSUZNA i velom misterije okružena, superjahta "Solaris", ruskog milijardera i vlasnika Čelsija Romana Abramoviča, uplovila je u Tivat. Usidrena u Marini Porto Montenegro privlači veliku pažnju javnosti.

ВЛАСНИК ЧЕЛСИЈА РОМАН АБРАМОВИЧ СТИГАО У ТИВАТ: Сви су гледали у његову луксузну јахту, а дошао је са две (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Printskrin/Jutjub/ Gibraltar Yachting

Zanimljivo je da je "Solaris" pre nekoliko meseci predat njegovom vlasniku Romanu Abramoviču u brodogradilištu Lojd Verft u Bremerhafenu u Nemačkoj, gde je plovilo dugo 40 metara i širine 26 metara i sagrađeno. 

FOTO: Printskrin/Jutjub/ Gibraltar Yachting

Reč je o ekspedicijskoj superjahti koja je dizajnirana i opremljena da vlasnika i njegove goste u punom komforu povede i na neke od najudaljenijih i najnegostoljubivijih područja sveta, a u jahting industriji se vrlo malo detalja zna o najnovijoj Abramovičevoj "igrački", koja teži čak 11.147 tona. 

FOTO: Printskrin/Jutjub/ Gibraltar Yachting

Tekst potpisa

"Solaris" ima osam paluba na kojima sve odiše luksuzom i koje mogu ugostiti 36 putnika o čijem komforu brine 60 članova posade. 

Brod plovi maksimalnom brzinom od 18 čvorova, a pokreće ga moderan dizel-električni pogonski kompleks sa šest MTU dizel motora. Jahta ima i hangar za helikopter i manji helipad na najvišoj palubi, kao i impozantni tzv. plažni klub sa bazenom na krmenom delu glavne palube.

Zanimljivo je da su trenutno u Tivtu smeštene obe super jahte Romana Abramoviča, jer je pored pomenutog "Solarisa" na sidrištu ispred te marine vezana i njegova nešto starija, ali takođe i veća jahta "Eklips", dugačka 163 metara, koja je sagrađena 2010. godine. U ponedeljak je u Tivat stigla iz Dubrovnika. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)