POČINJE LIGA EVROPE: Trofej napadaju Sergej, Kostić...

Đ. SAMOILOVIĆ

15. 09. 2021. u 08:30

Duelom Spartaka i Legije (danas, 20.45) počinje nova sezona uefa Liga Evrope

ПОЧИЊЕ ЛИГА ЕВРОПЕ: Трофеј нападају Сергеј, Костић...

AMBICIJE Filip Kostić, Foto AP

Utakmicom između moskovskog Spartaka i varšavske Legije, za koju nastupa Filip Mladenović (večeras, 20.45), počinje 51. izdanje drugog po jačini UEFA takmičenja, koje je kroz godine menjalo ime, ali ga od sezone 2009/2010. navijači poznaju kao Ligu Evrope. A u njemu, mnogi naši igrači sa svojim timovima pretenduju na tron, na kojem je poslednji put, kada su Srbi u pitanju, bio Nemanja Gudelj sa Seviljom leta 2020.

Ove godine Liga Evrope će biti znatno snažnija nego nekih prethodnih. Zbog uvođenja Lige konferencija, trećeg kupa u režiji evropske kuće fudbala, sito je postalo znatno gušće, nema više razvodnjene konkurencije.

Prema procenama bukmejkera, u redu užih favorita za podizanje pehara na stadionu "Ramon Sančez Pisuan" u Sevilji narednog proleća koji ujedno predstavlja i kartu za Ligu šampiona koju je lane izvadio Viljareal, nalaze se Ajntraht u kojem je posle turbulentnog leta ipak ostao Filip Kostić, kao i Lacio čiji je narednik Sergej Milinković-Savić, ili kako Italijani vole da kažu "serđente".

"Orlovi" iz Frankfurta i rimski "nebeskoplavi" nalaze se u prvih pet ekipa kojima se prognozira pobeda u finalu, a na samom vrhu te liste su Napoli, Lester i Vest Hem. Dobre šanse za vrh ima i Monako, u čijim će redovima, ako se po jutru dan poznaje, dobiti i sada već neizostavni član poslednje linije reprezentacije Srbije Strahinja Pavlović.

DRUGOPLASIRANI U PLEJ-OF

SNAŽNIJA konkurencija nije jedina novina u ovogodišnjem izdanju LE. Broj timova u prvoj rundi redukovan je sa 48 na 32, koji će biti podeljeni u osam grupa. Prvi će direktno u nokaut-fazu, drugi će u plej--of na trećeplasirane iz Lige šampiona, a ti dvomeči će biti na programu sredinom februara (žreb 13. decembra). Ekipe koje budu treće u grupama LE, idu u nokaut-rundu Lige konferencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!