KVARTET ARGENTINSKIH FUDBALERA VRAĆEN U BUENOS AJRES: Deportacija, pa "selfiji"

Đ. S.

06. 09. 2021. u 20:26

ENGLESKI" kvartet deportovan, utakmica prekinuta i šta dalje? Čini se da niko ne zna, kako će se i kada razrešiti neverovatno zamršena situacija vezana za sudar Brazila i Argentine u 8. kolu južnoameričkih kvalifikacija za SP.

КВАРТЕТ АРГЕНТИНСКИХ ФУДБАЛЕРА ВРАЋЕН У БУЕНОС АЈРЕС: Депортација, па селфији

Foto: EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Kao što je poznato, utakmica je prekinuta posle pet minuta igre zbog toga što su se u sastavu "gaučosa" našla četvorica igrača koja igraju u Velikoj Britaniji.

Prema propisima u zemlji sambe i kafe, fudbaleri koji dolaze sa Ostrva po ulasku u tu državu, moraju da budu 14 dana u karantinu. Argentinci to nisu ispoštovali, pa je reakcijom kovid redara, policije i zdravstvenih zvaničnika, izbio opšti metež kraj aut-linije koji je okončan odlaskom "gaučosa" u svlačionicu, iz koje se nisu vratili. Prema navodima pojedinih medija, opšti konsenzus u sastavu Lionela Skalonija bio je da "ako ne igra jedan, ne igra niko".

POVRATAK IZ HRVATSKE?

PROBLEM za četvoricu deportovanih fudbalera biće i povratak u Englesku kako bi nastavili klupske obaveze. Međutim, prema navodima brojnih medija, pronađena je "rupa" u zakonu koji nalaže da je obavezan desetodnevni karantin za dolaske u Veliku Britaniju iz zemalja u "crvenoj zoni". Naime, Argentinci će jedno vreme provesti u Hrvatskoj gde će trenirati i odleteti bez ikakvih problema u Englesku, pošto je naša komšijska zemlja na "zelenoj listi".

Sporna argentinska "četvorka" - Emilijano Martinez (golman Aston Vile), Đovani Lo Selso (Totenhem), Emilijano Buendija (Aston Vila) i Kristijan Romero, zajedno sa ostatkom ekipe se vratila u Buenos Ajres, što je ovekovečeno bezbrižnim "selfijima" na "Instagramu". Sada se oni u Argentini vode kao deportovana lica. Kada je u pitanju sudbina duela velikih rivala, o tome će FIFA odlučivati.

VRAĆENI Reprezentativci Argentine poziraju po povratku/FOTO: Tviter FS Argentine

Pitanje koje se sa pravom postavlja, jeste zašto niko nije ranije reagovao, obzirom na to da su Argentinci boravili u Sao Paulu tri dana uoči meča. "Dejli mejl" piše da su igrači slagali na ulasku u državu, odnosno da su sa falsifikovanim dokumentima kročili na tlo Brazila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna