HITNO - PREDSEDNIK SE UŽIVO UKLJUČIO: Niko nije iznad Barselone, čak ni Mesi! Nova era počinje danas - Lionel je napustio klub!

Novosti

06. 08. 2021. u 11:43

PREDSEDNIK Barselone Đoan Laporta otkrio je da je finansijska situacija uticala da klub nikako nije mogao da sklopi novi ugovor sa najboljim igračem Lionelom Mesijem.

ХИТНО - ПРЕДСЕДНИК СЕ УЖИВО УКЉУЧИО: Нико није изнад Барселоне, чак ни Меси! Нова ера почиње данас - Лионел је напустио клуб!

Foto: Tanjug/AP

Laporta je dan nakon objave da Mesi neće produžiti ugovor sa Barselonom izašao pred novinare i objasnio celu situaciju.

"Pre svega, želim da kažem da smo nasledili jako lošu situaciju. Nemamo nikakvu maržu u pogledu plate. Tu sam da objasnim situaciju do koje smo došli u pregovorima sa Mesijem", rekao je on.

Istakao je da zakonima i propisima koje je usvojila La Liga vlada fer-plej, ali da brojke koje su pokazali nakon revizije izgledaju gore nego na početku. 

"Ono što trošimo je mnogo više od onog što smo zaradili. U takvim situacijama ne možemo da računamo na dobit, te zbog toga nismo mogli da se uklopimo u ugovorom koji smo ranije dogovorili sa Mesijem", rekao je Laporta.

Zatim je slikovito objasnio koliko je teško bilo zadržati Mesija.

"Da bismo ga registrovali, morali bismo da realizujemo ugovor na 50 godina u smislu televizijskih prava. Ne mogu da donesem odluku koja će uticati na klub u narednih pola veka. Klub je star 100 godina i iznad svih nas je. Čak i iznad Mesija, koji je najveći u istoriji kluba", rekao je prvi čovek Barselone dodajući da je Mesi želeo da ostane u klubu.

Uveren je da Mesi voli Barselonu, tužan zbog novonastale situacije, ali i siguran da je klub povukao potez koji je u ovom trenutku u najvišem interesu Barselone.

"Nova era počinje danas", zaključio je Laporta.

(Sportske.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)