MILICA NA ZLATNOM OLIMPU: Najbolja srpska tekvondistkinja ponovila uspeh sa Igara u Londonu (FOTO)

N. ILjUKIĆ

28. 07. 2021. u 09:30

U MILICE sija zlatno lice! Devojka koja je 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu donela prvo zlato srpskom olimpizmu, ponovila je juče u Tokiju isti uspeh.

МИЛИЦА НА ЗЛАТНОМ ОЛИМПУ: Најбоља српска теквондисткиња поновила успех са Игара у Лондону (ФОТО)

FOTO: EPA

Naša 29-godišnja sportska heroina i tekvondistkinja sa ogromnim srcem i znanjem osvojila je zlatnu medalju posle vrlo uzbudljivog finalnog meča sa Južnokorejkom Dabin Li. Na kraju trijumf posle tri runde od 10:7, ali je u tih šest minuta borbe stalo sve što sport čini slikom i prilikom života.

Slika sa pobedničkog postolja je govorila više od bilo koje reči. Pripadnici japanske ratne mornarice podigli su i salutirali srpskoj trobojci, a himnu "Bože pravde" Milica Mandić je otpevala kao pre devet godina u Londonu i opet je svoju zlatnu medalju zalila suzama radosnicama!

Počela je Milica sjajno, povela sa 5:0 i tako na uverljiv način rešila prvu rundu posle koje je poslala jasnu poruku kakve su joj namere u finalu. Kako je meč odmicao, Južnokorejka se rezultatski približavala, ali iskustvo, znanje, veća volja i duže noge Milice Mandić bili su aduti koji su navijačima u Srbiji, Japanu i širom sveta vrlo jasno govorili da će naša šampionka srebru Davora Mikeca i bronzi Tijane Bogdanović dodati na Olimpijskim igrama u Tokiju i najsjajnije odličje.

Bio je ovo utorak za pamćenje u našoj olimpijskoj misiji u glavnom gradu Japana. Dok je u smiraj dana na Dalekom istoku Milica, uz svoj prepoznatljiv visak i zagrljaj sa trenerom Draganom Jovićem, slavila zlato, nama su navirala sećanja na 20-godišnju devojku koja je 11. avgusta 2012. u Londonu u finalu savladala tada aktuelnu svetsku prvakinju Francuskinju En Karolin Graf i okitila se zlatom. Tada smo svi zavoleli tekvondo, odjednom znali sva pravila borbe, a Tekvondo klub "Galeb", u kojem Dragan Jović pravi šampione svetske klase, postao je mesto na koje roditelji vole da pošalju svoju decu.

Srbija je u Tokiju već potvrdila da je svetska tekvondo velesila. Milica i Tijana su uradile najveću stvar za sebe i svoju državu, a Mandićkin povratak u Olimpijsko selo juče posle finala i ceremonije dodele medalja bio je, u stvari, jedna velika žurka.

- Srećna sam i ponosna. Uz mene su u najvažniim trenucima bili trener Gale Jović, Tijana Bogdanović, moj verenik i cela moja porodica. Ponosna sam na to što sam imala takve ljude da me konstatntno guraju napred kroz celu moju karijeru. Kada saberem utiske, ovo je možda i veći uspeh nego u Londonu 2012. Srećna sam i zbog toga što sam na vrlo konkretan način srušila prognoze nekih stranih medija da skoro ne postoji šansa da se ponovi zlatna medalja od pre devet godina. Ja sam htela da opovrgnem te prognoze i zato mi je još draže to što sam se i u Tokiju našla na pobedničkom postolju - rekla je Milica Mandić, odmah posle ceremonije dodele medalja.

Do finala i zlatne medalje stajale su četiri sjajne rivalke i četiri velike prepreke.

- Poljakinja je aktuelni svetski vicešampion, a Francuskinja svetska šampionka. Mislim da je finale presudilo to što je prvi udarac u glavu Jožnokorejke bio jak, pa nije smela da me napada previše. Čast mi je da sam se našla sa aktuelnom svetskom šampionkom u finalu i da sam je pobedila. Mislim da sam i mirnija ušla u finale, jer mi je to bio nekako poznat teren. Moje drugo finale Olimpijskih igara, a njeno prvo - dodala je Milica.

Milica Mandić je na zalasku karijere uradila najlepšu moguću stvar i sa najveće sportske scene odlazi u najvećem stilu. Kao dokazana olimpijska šampionka!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba