ODLAZAK LEGENDE: Preminuo Pol Mariner, ikona Ipsvič tauna i zvezda engleskog fudbala sedamdesetih i osamdesetih

Novosti online

10. 07. 2021. u 11:15

LEGENDA Ipsvič tauna i engleskog fudbala Pol Mariner izgubio je dugogodišnju bitku sa rakom mozga.

ОДЛАЗАК ЛЕГЕНДЕ: Преминуо Пол Маринер, икона Ипсвич тауна и звезда енглеског фудбала седамдесетих и осамдесетих

FOTO: Twitter/Ipswich Town

- Pogođeni smo vestima da je naša legenda Pol Mariner preminuo u 68. godini. Misli svih u klubu su sa njegovom porodicom i prijateljima - navodi se u saopštenju Ipsviča.

Mariner je u karijeri igrao 35 puta za Englesku i postigao je 13 golova, a bio je jedna od najvećih legendi Ipsviča u kome je proveo veći deo karijere.

U to vreme Ipsvič je bio hit u Engleskoj. Ekipa je osvojila Kup Uefa 1981, FA kup 1978 i dva puta bila vicešampion u konkurenciji Liverpula, Aston vile i Notingem foresta koji su tih godina zajedno osvojili sedam titula šampiona Evrope.

Liverpul se takođe oglasio, rečima da je Mariner bio briljantan igrač i veliki protivnik, važan deo bitaka koje su redsi tih godina vodili sa Ipsvičom.

Mariner je bio jedan od najzaslužnijih za to kao i za tada uvreženo mišljenje da je Ipsvič "drugi najdraži tim navijačima svih ostalih klubova u Engleskoj".

Igrao je još za Arsenal i Portsmut a karijeru je završio u Americi gde je bio i trener MLS ligaša Toronta.

Oglasila se i FA, a pojavila se i inicijativa da igrači Engleske ponesu crni flor oko rukava na sutrašnjem finalu Eura u čast preminulog bivšeg reprezentativca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)