"TUNEL" SE VRAĆA POSLE 30 GODINA: Rok veterani objavili svoj prvi koncertni album

V. N.

14. 04. 2021. u 11:44

BEND "Tunel", koji su, osamdesetih i početkom devedesetih godina, predvodili gitarista Ljuba Ninković (70) i basista Vlada Janković Džet (75), dobio je svoj prvi koncertni album "Uživo 1982-1985. (Official Bootleg)", na disku i digitalnim platformama, u izdanju promoterske kuće "Long plej".

ТУНЕЛ СЕ ВРАЋА ПОСЛЕ 30 ГОДИНА: Рок ветерани објавили свој први концертни албум

Foto Arhiva "Tunela"

Album donosi do sada neobjavljene žive snimke 14 pesama, većinom iz zagrebačkog "Kulušića" 1985, ali i sa svirki na Omladinskim radnim akcijama u Negotinu, Paraćinu i Pirotu. Zabeležena je čvrsta, energetski sirova svirka Džeta, Ninkovića, gitariste Vlade Negovanovića i bubnjara Stevana Stevanovića.

 - Dosta smo svirali i bili navežbani - dobro se seća Džet. - To je veoma bitno za rokenrol bend - da svirka nosi, da ima naboj, jer onda se sve ostalo prašta. Ovo je svedočanstvo ne samo kako smo mi svirali, nego kako se sviralo u to vreme. Ljudi su to malo zaboravili.

Janković kaže da pojavljivanje ovog albuma otvara mogućnost da bend, posle 30 godina, ponovo zasvira.

 - Svi smo živi i zdravi - dakle, postoji šansa. Mislim da bez mnogo proba možemo, toliko smo navežbani. To je kao da voziš bicikl. Kad je bend uvežban i skupi se posle 10, 15, 20 godina, nakon dve probe to funkcioniše.

"Tunel" je, uz četiri singla, objavio pet studijskih albuma - "Noćni prolaz" (1982), "Niz tri tamne ulice" (1983), "Električna iluzija" (1984), "Do poslednje kapi..." (1987) i "Bubnjevi preko reke" (1991). Grupa je ostala upamćena po hitovima "Vreme", "Volim saks", "Natali", obradi Born to be wild...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVAKO DANAS IZGLEDA KAFANA KOD MAČKA: Ovde su snimane nezaboravne scene serije Porodično blago (VIDEO)