JA SAM JA, JEREMIJA (3): Osvajao sam žene, same su navaljivale

Vesna Pantelić

13. 04. 2021. u 10:17

LjUBAV je za Predraga Živkovića Tozovca bila nešto najuzvišenije. Doajen naše narodne muzike nije se slagao sa teorijom da se u životu voli samo dva puta, a ko ima sreće - i treći put.

ЈА САМ ЈА, ЈЕРЕМИЈА (3): Освајао сам жене, саме су наваљивале

Foto Arhiva "Novosti"

- To nije tačno, voleo sam svaku ženu sa kojom sam bio, a bilo ih je mnogo, i voleo sam ko zna koliko puta - pričao je Tozovac.

Dobro je zapamtio školu koja ga je uvek mučila, prve igranke i prvo zaljubljivanje, ali i kada se, kao klinac, danima udvarao jednoj devojci. I baš kada mu išlo najteže u jednom razgovoru, ona ga je prekinula i jednostavno mu rekla: "Ne davi, hajde da verujemo u ljubav na prvi pogled."

- Imao sam tu sreću da se lako zaljubim, a teško odljubim, i svoja osećanja prenosio sam u pesme - govorio je Tozovac. - To se dešavalo dok sam bio mlad, i hvala bogu, toga više nema. Živim sa mojom Mimom, ženom koju volim. Ali, volim da gledam lepe devojke i žene. Tako hranim svoje oči. I šta tu fali? Je l' ružno gledati cveće?

Tozovac je bio oduševljen pojavom Brižit Bardo. Ona je za njega bila žena za sva vremena. Zahvaljujući zamišljenoj ljubavi sa njom, stvorio je tip žene sa kojom bi mogao da živi vatreni, goreći, zaljubljeni život. Zbog Brižit je zavoleo takav tip žene, koje zove "prćasti plavci" - vitke plavuše sa bujnim grudima.

- Da, bujne grudi, to je nešto što me je uvek uzbuđivalo - sećao se Tozovac. - Žene koje nemaju grudi liče mi na muškarca koji je bez polnog organa. Ružno je za takvu ženu reći da je "ravna kao daska". Muškarac ne sme da uvredi ženu. Nikada to ne bih rekao, jer nisu one krive. Priroda je tako htela.

Žene su mu bile i ostale slaba tačka. Govorio je da su one nešto najlepše što muškarac može da doživi. Njega su uvek inspirisale:

- Šta ima lepše od vina, žene i muzike? Ništa! Novac? Novac je samo potrebno imati za to troje. Gledao sam, čovek lep i mlad, a "vezana vreća", ne može da osvoji ni ženu koja hoće da bude osvojena. A neko tako sasvim običan, prosečan, ali ima "žvaku" kako narod kaže, prolazi fenomenalno. Znate, žene vole da budu osvojene. Žana Moro je rekla: "Svakoj ženi treba samo pomoći da lepo padne."

Zato je savetovao svakom mlađem ili muškarcu srednjih godina, da imaju u glavi da ženama treba pomoći da padnu. Tako je i on pomagao ženama da lepo padnu - da lepo legnu - isključivo uz lepu reč, pažnju, nežnost, ali, ništa siledžijski ili prostački.

- Sa ženama treba umeti. Meni je osvajanje žena išlo s lakoćom. Bio sam mnogo popularan i izvanredno lep momak. Sad kad gledam neke svoje slike od pre 30 godina, kažem da me naše filmadžije uopšte nisu iskoristile, da je to grehota. I onda su žene same navaljivale. Devojke su isto čudo. I one vole da muvaju kao i mi muškarci. Nije to samo naša stvar da mi osvajamo. Ja sam jednostavno dozvoljavao ženama da budem osvojen.

Na pitanje kakvih se žena plašio, Tozovac je odgovorio da su to uglavnom bile napadne, agresivne i histerične žene:

- Plašio sam se ludih žena. Smatram da je ljubomora sastavni deo zaljubljenosti, ako ne i ljubavi. Jer, čovek ako voli, on jeste sebičan, ali ne sme da pređe rampu. Ako pređe rampu sa ljubomorom, on postaje lud.

Najlepša je ljubav kad se voli, naglašavao je umetnik. U mladosti je imao bračno iskustvo ali, nažalost, ružno. Iako nikada nije rekao da se više neće ženiti, Tozovac je "ludi kamen" odlagao sve do 31. decembra prošle godine, kada je posle 40 godina ljubavi i zajedničkog života sa Emilijom Mimom, ponovo pred matičarem izgovorio "da".

KAD UDARI VRUĆA RAKIJA

MADA je kafanu obožavao, Tozovac je za sebe govorio da nije boem. Nekada mu se noć završavala u kafani "Užice", a u poslednje vreme rado je odlazio u "Maderu" ili Klub književnika. Poslednju cigaretu zapalio je daleke 1982. godine:

- Nikad nisam znao da pušim, već sam se samo trovao. Morao sam da biram između cigareta i pevanja, jer su mi stalno bile upaljene glasne žice. Duvan je veliko zlo i u tome nikad nisam bio umetnik, za razliku od alkohola. U životu sam se napio samo nekoliko puta, a špricer pijem od kad znam za sebe. Prvi put sam se napio kad sam bio klinac. Imao sam 10 godina. Toliko sam popio vruće rakije da majka nije znala šta da radi sa mnom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)